www.vakantiehuizenlapalma.nl

De Botanische tuin

De tuin op La Palma.
botanische tuin
Zonsondergang over de tuin.

Aan de zonnige westzijde van Palma, in het Aridane dal en op loopafstand van het gezellige stadje Los Llanos, ligt de voormalig botanische tuin. Voorheen werden hier drie maal daags rondleidingen gegeven. Dit is verleden tijd en de tuin is er slechts voor onze gasten die er ongestoord kunnen genieten van de tuin en hun welverdiende rust in de vakantiehuizen Villa Merluza, Casita Delfin, Casa Marta en Casita Raya.

Cactus tuin.
Yuca in bloei.

Verscholen tussen het (sub)tropisch groen liggen, verspreid door de 8000 m²grote tuin, 4 vakantiehuizen; Villa Merluza, Casita Delfin, Casa Marta en Casita Raya. Ieder huis heeft zijn eigen afgeschermde  deel tuin, met zonneterrassen, met ligbedden en veel privacy . Plantenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen en vooral in de winter en het voorjaar zijn er in de tuin de nodige vogels te horen en zien. De tuin is geheel ommuurd en autovrij. Direct grenzend aan de tuin is er een ruime privé parkeerplaats voor onze gasten.

Platanillas aan vijver.
Gele lelies onder waterval.
Bamboe en varens langs vijver.
Gouden vissen.

Onze tuin is rustig gelegen maar wel op loopafstand van het gezellige kleine stadje Los Llanos. Binnen een klein kwartier loop je naar de Plaza de España, het centrale plein in het gezellige autovrije centrum. Hier vind je een keur aan gezellige pleintjes, terrasjes, restaurantjes en winkels. Door zijn centrale ligging is de tuin een perfecte uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen.

Deel bovenverdieping van de tuin.
Ander deel van de zolder.

La Palma  was  eeuwenlang  het tussenstation tussen de nieuwe wereld (Amerika) en  de oude wereld (Europa). Veel bloemen, struiken  en  planten  uit  het tropische Zuid-Amerika werden op La Palma geacclimatiseerd voor latere verscheping naar Europa.

Panorama van deel van het dak van de tuin.

Vanaf de tuin is het een goed half uur rijden naar de pittoreske hoofdstad Santa Cruz. Binnen 10 tot 20 minuten rijden liggen een viertal stranden en een aantal beschut gelegen baaitjes. Beide ingangen van het nationale park ‘Caldera de Taburiënte’ bereik je met de auto binnen 20 minuten. Een tochtje naar Zona Recreativa  El Pilar, een gebied voor allerlei actieve vormen van recreatie, duurt nog geen 30 autominuten. Ook staan hier vaste barbecues , huisjes en eettafels voor algemeen gebruik.

Hibiscus zalm.
Hibiscus roze/hardroze.
hibiscus roze/roze
Hibiscus wit/paars.

vakantiehuizen      home       het zwembad

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !