www.vakantiehuizenlapalma.nl

Openbaar vervoer op La Palma. Dienstregeling en routes bussen op La Palma.

 

Speciale busdiensten voor excursies op La Palma

Het openbaar op La Palma is goed geregeld en goedkoop. Via onderstaande link kun je de verschillende routes en bijbehorende tijden bekijken. Kijk goed naar de bijgevoegde tekens voor de uitzonderingen op de dienstregeling.

Voor het samenstellen van wandelingen, die geen rondwandelingen zijn, is de busdienst vaak een uitkomst.

 

 

 

 

 

Voor diegenen die veel gebruik zullen maken van de bus, is het raadzaam een kaart (tarjeta) voor een bepaald bedrag aan te schaffen bij de chauffeur. Hiermee krijg je op de toch al belachelijk lage prijzen, nog eens 20 % korting.

 

De site over het busvervoer op La Palma is vernieuwd en wij vinden dit geen verbetering. Om een idee te krijgen hoe laat een bus ongeveer bij een bepaalde halte langskomt kun je achterhalen via de volgende link:

 

Busschema’s

 

Tarieven van het openbaar vervoer op het Cannarische eiland La Palma.

 

Voor trajecten korter dan 10 kilometer € 1,50

Voor trajecten van 10 tot 20 km dan     € 2,40

Voor trajecten langer dan 20 km           € 2,60

 

Je leest het goed !

 

Nu is het wel zo dat een traject automatisch eindigt bij de busstations van Santa Cruz de La Palma en het busstation van Los Llanos de Aridane. Indien je vanaf één van deze busstations verder gaat dient er een nieuw kaartje gekocht te worden.

 

Maar indien je van Santa Cruz naar Los Llanos gaat (of vice versa). Of dit nu via de noord route gaat of via de zuidroute, kost dit je slechts

€ 2,60.

 

Openbaar vervoer op La Palma.
Lijndienstbus op La Palma

Info over dienstregeling van het openbaar vervoer op het Canarische eiland La Palma.

 

Op La Palma wordt op de dienstregeling van de betreffende lijnen niet de vertrektijd bij iedere halte weergegeven. Op de dienstregeling van een bepaalde lijn staan enkele haltes vermeld. Je dient zelf uit te rekenen hoe lang een bus er ongeveer over zal doen van een genoemde halte tot ‘jouw’ halte. Daarbij moet je natuurlijk een marge in acht nemen. Het is even wennen maar werkt goed in de praktijk. Lokale inwoners evenals personeel in winkels en bars in de buurt van een halte kunnen je meestal wel vertellen hoe laat een bepaalde lijndienst ergens langskomt.

 

Busschema’s

 

Rondrit met openbaar vervoer over het Canarische eiland La Palma via de zuidroute.

 

Rondrit met openbaar vervoer over het Canarische eiland La Palma via de noordroute.

 

   weer     webcam      vluchten      autohuur     wifi     busschema     boekingsvoorwaarden

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !