www.vakantiehuizenlapalma.nl

Autorijden op het Canarische eiland La Palma is door de lage kosten nog steeds leuk.

                                  

Een auto op La Palma voor door de weeks.
En een auto voor het werk op La Palma.

 

 

Vlak voor dat wij naar La Palma emigreerden hebben wij onze auto’s in Nederland voor een habbekrats verkocht. Toen wij op La Palma een veertien jaar oud bestelwagentje kochten, moesten we daar nog knap geld voor neertellen. Achteraf bleek ook dit zelfs een goede zaak. Op la Palma zakken auto’s slechts heel langzaam in waarde. Dus mocht je nieuwe auto kopen is die niet gelijk vijfduizend euro minder waard op het moment dat je de showroom uit rijdt.

 

We waren zo tevreden over ons ‘alleskunnertje’ dat we een zelfde bestelauto als auto voor de weekeinden hebben gekocht. De witte is inmiddels een jaar met pensoen op 24 jarige leeftijd en na de 8 jaar slavenarbeid. De rode auto is bevorderd tot werkauto en is nog heel fit voor zijn 26 jaar. Dat heb je als er geen grote temperatuur verschillen zijn en de auto niet wordt opgevreten door pekel.  

 

Als wij in Nederland de auto bij de garage gingen ophalen kon je haast wel janken vanwege de reparatie kosten. Op La Palma komen we met die herinneringen in ons hoofd, lachend naar buiten. Gisteren nog. Reparatiekosten € 18,21 ! En René zijn ‘Tuut’ is weer klaar voor de keuring. Verleden jaar was het € 19,-  Toen dachten we aanvankelijk dat we het verkeerd verstaan hadden.

 

Die keuring wordt gedaan door een staatsbedrijf en is voor bestelauto’s van ouder dan 10 jaar iedere zes maanden. Een auto wordt echt op de pijnbank gelegd. Maar er zijn verder geen commerciele belangen. De auto moet veilig zijn en aan de roetmeting voldoen. Klaar! Een keuring kost € 36,- en wordt de auto afgekeurd is, na de reparatie, de herkeuring gratis.

 

Wegenbelasting moet je aan de gemeente voldoen en bedraagt € 38,41 per jaar.

 

Benzine is in de negen jaar dat wij hier wonen in prijs verdubbeld en een liter euro loodvrij kost nu  € 1,09. Wij vinden dat duur. De toeristen lachen zich krom.

 

Ja, op La Palma is autorijden nog leuk. Ook al omdat er geen files zijn.

                 

    Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

 

Beleef La Palma !