www.vakantiehuizenlapalma.nl

Bezoekerscentrum van de vulkaan San Antonio bij Fuencaliente op La Palma.

Vulkaan San Antonio op La Palma met op de achtergrond El Hierro

Al meer dan tien jaar waren wij in de veronderstelling dat de betaalde toegang  om over de rand van de vulkaan San Antonio bij Fuencaliente op La Palma te wandelen, in zakken van een prive persoon verdween. Een slimme rakker die aan dit vroegere natuurgeweld op zijn grond dik verdiende, dachten wij.

De krater van vulkaan San Antonio bij Fuencaliente op La Palma.

Totdat wij er kort geleden achter kwamen dat dit helemaal geen priveonderneming is, maar een initiatief van de gemeente Fuencaliente zelf. Nu dragen wij deze gemeente een warm hart toe. Diverse keren hebben wij al meegemaakt tijdens sportwedstrijden wat voor enorm enthousiasme de bevolking en hun bestuurders tonen. Een mooi voorbeeld is de burgemeester in slobbertrui die de paella voor alle deelnemers en supporters stond op te scheppen. En alles gesponsord door de gemeente en bedrijven en gedaan door vrijwilligers.

Dromedarissen op La Palma bij de vulkaan San Antonio.

Fuencaliente heeft een aantal jaren geleden te maken gehad met extreme pech. Eerst een grote bosbrand die ook de nodige huizen heeft verwoest. En de winter er na hevige regenval die, door het ontbreken van vegetatie na de bosbrand, grote modderstromen veroorzaakten die soms tegen net herbouwde huizen aanstroomden. Alle hotemetoten, totaan de toenmalige premier toe, waren er als de kippen bij om voor de camera’s hulp toe te zeggen. Maar de enige hulp die Fuencaliente heeft gekregen is die van allerlei initiatieven op La Palma zelf.

Ritje op een dromedaris bij bezoekerscentrum San Antonio in Fuencaliente op La Palma.

Tijdens het Carnaval zong de Murga van Tazacorte (groot straatkoor tijdens carnaval) een lied om de burgers van Fuencaliente een hart onder de riem te steken. ‘Fuencaliente no te rindes’ (Fuencaliente geef het niet op.) Om kippevel van te krijgen. Vandaar dat wij een tijdje terug de massa-toerist hebben uitgehangen en het bezoekerscentrum  van de San Antonio hebben bezocht en alles hebben gedaan om de kas te spekken. Incusief een rit op een dromedaris, op de foto met een vulkaanuitbarsting, versnaperingen….

En wat het leuke is, het is nog de moeite waard ook het informatieve bezoekerscentrum bij de San Antonio over vulkanisme, met simulaties en video’s !

Fuencaliente op La Palma en het bezoekerscentrum gezien vanaf de kraterrand van de vulkaan San Antonio.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !