www.vakantiehuizenlapalma.nl

Bodegas Teneguia, de producent van de beroemde Malvasia wijn van La Palma.

Bodegas Teneguia op La Palma.

Wanneer je van eind augustus tot begin oktober door het dorpje Fuencaliente in het zuiden van La Palma wandelt, ruikt het regelmatig naar druivensap. Oorzaak van deze lucht is de wijnproductie in Bodegas Teneguia. Je ziet de lokale boeren met hun terrein wagens vol druiven de binnenplaats met weegbrug van deze wijnmakerij oprijden en naast het gebouw staat een container waar de velletjes en pitjes van de druiven met hoge snelheid in gestort worden.

Wijnen van Bodegas Teneguia op La Palma.

Bodegas Teneguia is de producent van de beroemde Malvasia wijn. Deze wijn was een aantal eeuwen geleden aan de diverse koningshuizen in Europa de wijn. Er wordt beweerd dat het bijvoorbeeld ook de favouriete wijn van William Shakespeare zou zijn geweest. Het is vandaag de dag echter geen tafelwijn maar meer een desertwijn. Op andere Canarische eilanden wordt de wijn veelvuldig nagemaakt. Maar de smaak van de echte Malvasia van La Palma wordt niet benaderd. Maar dan hangt dan ook een prijskaartje aan. De prijs van een fles varieert van ruim twintig tot wel negentig euro. Maar dan heb je ook wat speciaals.

Rondleiding in Bodegas Teneguia op La Palma

Op afspraak kunnen er rondleidingen gemaakt worden (Tel. 922 444 078) Daarbij kun je zien hoe de wijnproductie in zijn werk gaat en kun je verschillende wijnen proeven. Er zijn op La Palma nog steeds volop wijnboeren die kleinschalig wijn maken in houten vaten. Maar de grotere producenten hebben allemaal moderne metalen silo’s. Wijnen van Bodega’s Teneguia hebben diverse internationale prijzen gewonnen.

Wijn kopen in Bodegas Teneguia op La Palma.

Bodegas Teneguia heeft ook een verkooppunt waar de diverse wijnen, die hier geproduceerd worden, kunt proeven en kopen. Daarnaast verkopen ze een aantal andere specialiteiten van La Palma waaronder het fijnste zeezout uit de zoutpannen van Fuencaliente, het zogenaamde ‘Flor de sal’ en natuurlijk de dikke handgerolde sigaren (puro’s) van La Palma.

Feestzaal van Bodegas Teneguia op La Palma.

Wanneer je buiten om het gebouw heenwandelt, valt op dat zeker de helft ervan in beslag genomen wordt door een feestzaal. De flessen wijn en glazen staan al standaard op de tafels. Je weet immers maar nooit wanneer er zich een gelegenheid voor een feestje voor doet. Typisch La Palma! Wanneer je naar beneden het dorp uitwandelt stuit je op de hellingen van Llano negro waar de druiven voor de malvasia druiven groeien.

De druivenranken op de Llano Negro op La Palma waar de druiven voor de malvasia wijn vandaan komen.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !