www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Palma vormt samen met Tenerife, La Gomera en El Hierro de provincie Tenerife.

Zustereilanden Tenerife en La Gomera gezien vanaf Fuencaliente op La Palma.

Wanneer je leeft op een eiland zoals La Palma ben je natuurlijk wel een beetje geïsoleerd. Wij woonden in Nederland ook op een eiland. Maar door de deltawewerken zijn de eilanden daar met bruggen, dammen en tunnels met elkaar verbonden en merk je niet meer zo dat je een eilandbewoner bent. Dat was in de tijd van onze grootouders wel anders. Wanneer die naar familie elders in Nederland moesten was dat een hele omslachtige en tijdrovende onderneming met diverse veerdiensten.

Het eiland El Hierro ten zuiden van La Palma.

Op La Palma is dat nog steeds zo. Met dien verstande dat er nu veelvuldig gebruik wordt gemaakt van vliegverbindingen en dat de boten tegenwoordig een stuk sneller en comfortabeler zijn. We zijn op La Palma voor een aantal zaken afhankelijk van Tenerife. Daar zit bijvoorbeeld het provincie bestuur van de provincie welke uit de eilanden Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro bestaat. Ook voor meer gespecialiseerde medische zorg moeten we naar Tenerife. Maar we pakken hier een vliegtuig zoals we in Nederland op de bus stapten. Het is slechts twintig minuten vliegen. En als resident betaal je maar half geld voor een ticket.

De eilanden Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro.

Het mooie van La Palma en haar gedeeltelijke isolatie is, dat de bevolking hierdoor haar cultuur en folklore weet vast te houden. Volksfeesten bijvoorbeeld,  waar de jeugd in Nederland hun neus voor zouden ophalen, worden hier ook door de jongeren nog vol enthousiasme gevierd. Hierdoor heb je veel minder last van die globalisering, waardoor de westerse wereld één grote éénheidsworst dreigt te worden. Helemaal niets mis mee dus om op een klein eiland te leven.

Het Canarische eiland La Gomera ten oost zuid oosten van La Palma.

En mochten we ons toch wat éénzaam beginnen te voelen op La Palma. Dan gaan we gewoon de bergen in naar een plek die uitzicht biedt naar het oosten en het zuiden en zien we nog een paar van die vulkaanbulten boven de oceaan uit steken. Het voelt altijd goed om die andere eilanden aan de horizon te zien. Want alleen is maar alleen.

Grote zus Tenerife ten westen van La Palma in de Atlantische Oceaan

Eerder geplaatste artikelen met info, tips en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !