www.vakantiehuizenlapalma.nl

El Reventon Trail in El Paso. Extreme hardloopwedstrijd in de bergen op La Palma.

De rode loper ligt klaar voor de atleten tijdens de laatste meters naar de finish van El Reventon La Palma.

Van gasten krijgen we regelmatig te horen dat als ze een pittige bergwandeling aan het maken zijn, hun tong zo’n beetje op hun knieën hangt. Groot is hun verbazing dan ook dat er soms een ‘local’ voorbij komt rennen alsof het een vlakke wandeling is.

Afdaling over een geitenpad tijdens El Reventon Trail El Paso.

Wij vertellen hen dan dat Palmero’s nogal van extreme sporten houden en dat er op La Palma, als één van de steilste eilanden ter wereld, nu eenmaal maar weinig vlakke grond is. Dus de meeste hardloopwedstrijden hier kennen een redelijk hoogteverschil. Bij de echte ‘trails’ wordt daar nog eens een schepje boven op gedaan.

Zwembaden ter afkoeling voor de deelnemers aan de Reventon Trail op La Palma.

Afgelopen zondag werd voor de vierde maal ‘El Reventon trail’ gehouden op La Palma.  Als je in de Spaanse Van Dale opzoekt wat El Reventon betekent kun je kiezen uit een aantal mogelijkheden: afpeigering, het loodje leggen, lastig parket, zeer steile helling, enorme inspanning, explosie, heftige uitbarsting…. De deelnemers kregen dan ook een pittig parkoers met een lengte van 28 kilometer voor hun kiezen waarbij ze een hoogteverschil van ruim 900 meter moesten overwinnen.

Het laatste klimmetje op weg naar de finish van El Reventon Trail.

Dit jaar was er ook voor het eerst een parkoers voor kinderen.  Het was maar een kort parkoers van enkele kilometers. Maar er zat wel een hele pittige beklimming en lastige en gevaarlijke afdaling in. De ouders moesten dan ook de nodige papieren over verzekeringen en aansprakelijkheid ondertekenen en overleggen.

Er is de nodige medische verzorging om de atleten weer op te lappen na de wedstrijd.

Met de slechtst mogelijke voorbereiding, slechte startpositie, koorts en verstopte neus hadden we niet zo veel hoop op een goede klassering voor ons jongste familielid. Maar hij was zo opgefokt en vol adrenaline door het feit dat wij nog met de inschrijving bezig waren terwijl zijn tegenstanders al aan de start stonden, dat hij dat allemaal vergat en toch nog derde werd. Al komen zijn ouders dan uit de lage landen, Ramón heeft hier op La Palma leren lopen en is haast meer berggeit dan mens.

Koorts, verstopte neus en de derde prijs. Niet zeuren dus.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !