www.vakantiehuizenlapalma.nl

Fred Olsen Express Snelle ferry verbinding tussen La Palma en Tenerife met de boot.

Ferry verbinding van Tenerife naar La Palma van Fred Olsen

La Palma is natuurlijk een eiland en daardoor afhankelijk van transport door de lucht of over het water. De internationale  verbindingen van en naar La Palma gaan voornamelijk door de lucht. Ook naar de buureilanden stap je al snel op het vliegtuig. Je neemt hier het vliegtuig zoals je in Nederland op de bus stapt. Maar er wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van de ferry verbindingen. De meest populaire is die van Fred Olsen Express. Deze reusachtige en moderne Trimaran maakt de oversteek van La Palma naar Tenerife in iets meer dan twee uur.

Van Tenerife naar La Palma met de boot in iets meer dan twee uur.

Indien je de auto mee wilt nemen of als er geen plaats is in de vliegtuigen of als je als je voorkeur er naar uit gaat per ferry van of naar La Palma te reizen, is deze mogelijkheid een volwaardig alternatief. Wij hebben er zelf al diverse malen gebruik van gemaakt als we naar Tenerife reisden. De eerste keer waren onze kinderen nog klein en kon Ramon net praten. De echte naam van deze hypermoderne ferry die de overtocht tussen La Palma en Tenerife verzorgt is ‘Benchijigua Express’. Wij hebben het hier thuis nog steeds over de ‘ballenbak’ boot. Want de kinderen hebben de overtocht toen in die speelbak met ballen doorgebracht.

Op weg van La Palma naar Tenerife met de boot.

Ook om tussen Nederland en La Palma te reizen via Tenerife is deze boot een uitkomst. Je vliegt op Tenerife en neemt de ferry naar La Palma. Dit vergroot het aantal reismogelijkheden tussen Nederland en La Palma enorm. Ook tussen de diverse andere Canarische eilanden heeft Fred Olsen gelijksoortige snelle ferries varen.

foto’s : Fred Olsen Express

 

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

 

Beleef La Palma !