www.vakantiehuizenlapalma.nl

Grote golven bij Tazacorte aan de westkant van het Canarische eiland La Palma.

Golven kijken op La Palma.

Aan de andere kant van de oceaan is vorige week ergens een storm geweest. Bij het mooiste weer van de wereld rollen nu dagen later de overblijfselen van wat monsterlijk hoge golven moeten zijn geweest, op de kust van La Palma.

Golven over de muur bij Tazacorte op La Palma.

Op La Palma waren afgelopen nacht bij hoog water de golven het grootst. Wij zijn vanmiddag bij laag water en minder hoge golven toch nog even gaan kijken. Indrukwekkend !!!

La Palma grote golven op het strand.

De meeste golven waren al beduidend lager dan de bijna vier meter die ze geweest waren. Maar af en toe zat er nog een reusachtige roller tussen.

Camerateam, rode vlak en policia local.

Het strand was afgezet, er hing vanzelfsprekend een rode vlag. En voor alle veiligheid liep er Guardia Civil, Policia Local en Protection Civil om één en ander te begeleiden. Je weet tenslotte nooit wat een overmoedige en onwetende toerist in zijn hoofd zou kunnen halen. Er was zelfs een lokale televisie ploeg op het natuurgeweld afgekomen.

Woeste golven op La Palma.

Bij opkomend tij begonnen de golven toch weer wat in hoogte toe te nemen. De stuwing veroorzaakt door de aantrekkingskracht van de zon en de maan zorgden toch weer voor een aantal indrukwekkende rollers.

Boulevard afgezet vanwege de grote golven op La Palma.

De golven die vannacht over de boulevardmuur waren heengeslagen hadden een deel van het strand daar achtergelaten. Een deel van de boulevard was zelfs voor het publiek afgezet.

Grote krullers lopen op de kust van La Palma.
Natuurgeweld op La Palma.
Vuurtoren van La Bombilla op La Palma achter de golven.
Hoge branding op La Palma.

Video grote golven bij Puerto de Tazacorte op La Palma door Luis M. Martin Lorenzo.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

 

Beleef La Palma !