www.vakantiehuizenlapalma.nl

Grotten op La Palma. Varen door de Cueva Bonita aan de westkust van La Palma.

De hoge ingang van Cueva Bonita op La Palma.

Ongeveer honderd meter ten zuiden van het punt waar de grote barranco van Tijarafe (Barranco del Jorado) in zee mondt ligt de Cueva Bonita. Deze door de oceaandeining in de rotsen uitgesleten grot is een kleine toeristische attractie op La Palma. De boten die dolfijnentrips aanbieden, verzorgen ook trips naar deze grot. 

La Cueva Bonita op La Palma.

Bij rustig weer en weinig oceaandeining kunnen sommige boten naar binnen varen. Helemaal ongevaarlijk is deze excursie niet. Jaren geleden is een grotere boot door een oceaangolf die binnen in de grot omhoogestuwd werd, opgetild en tegen het plafond gedrukt. Dit had fatale gevolgen voor de schipper en een passagiere die bij hem op de brug zat. 

De lage doorgang van Cueva Bonita op La Palma.

Op dagen dat de vis het laat af weten of als we toch toevallig in de buurt zijn, nemen ook wij af en toe deze groene route met ons bootje. Het voordeel van zo’n klein en laag bootje is dat je lekker wendbaar bent en meer marge hebt met de doorvaarhoogte. Zo gunstig zelfs dat wij soms door een ander en veel lager gat in de rotswand weer naar buiten kunnen varen. We laten de opvarenden dan wel plaatsnemen op de bodem van de boot. Je weet het immers nooit met de oceaan. Uit het niets kan er ineens een golf opduiken die veel hoger is dan de rest. 

Het zomer-strandje achter in de grot Cueva Bonita op La Palma.

Achter in de grot bevindt zich in de zomer bij laag water een strandje. De mooiste tijd om een bezoekje met de boot aan de Cueva Bonita (de mooie grot) te brengen is in de winter in de namiddag. Dan dringt er door de positie van de zon ten opzichte van de grote ingang, het meeste zonlicht de grot binnen en kun je beter de verschillende kleuren onderscheiden.

 

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !