www.vakantiehuizenlapalma.nl

Broedende halsbandparkieten in botanische tuin op het Canarische eiland La Palma.

Vogels op La Palma. Jonge halsbandparkieten in Washingtonia Palma

Hier in de tuin op La Palma hebben we af en toe tropische vogels in de bomen zitten. Zo zat er bijvoorbeeld ineens een felblauwe ara in een eucaliptusboom en een andere keer een fel rode in de Indiase Laurel. Deze vogels komen van nature niet op La Palma voor. Het gaat om ontsnapte exemplaren. Deze tropische vogels kunnen dankzij het klimaat en de overvloed aan fruit en zaden echter wel op La Palma overleven. Er zit helaas geen regelmaat in de bezoeken van deze fraai gekleurde vogels aan onze tuin.

Vogels op La Palma. Jonge halsbandparkieten in de tuin

Deze winter hadden we plotsklaps veelvuldig bezoek van een drietal halsbandparkieten. Zo vaak zelfs dat we dachten dat ze aan het nestelen waren ergens bij ons in de tuin. De laatste maand waren ze echter ineens verdwenen. Niet dat ze zo’n mooi geluid maken. Maar het razendsnelle vliegen van die felgroene vogels was een vrolijk gezicht.

Vogels op La Palma. Halsbandparkiet op het Canarische eiland La Palma.

De laatste maand is het bij het eerste licht weer een gefluit van jewelste. Allerlei mannelijk gevederd spul zit zich uit te sloven voor de dames. Tussen die herkenbare geluiden zat ook het geluid dat wel iets van een alarm weg had. We konden het niet thuis brengen. Maar net als die andere geluiden stopte het als de zon wat hoger kwam. Gekscherend zei René . ” Misschien zijn dat wel jonge halsbandparkieten.” We weten niet of dat inderdaad zo was, maar sinds eergisteren fladderen er een stuk of 7 jonge halsbandparkieten rond in de twee Washingtonia palmen naast ons huis.

Vogels op La Palma. Jonge halsbandparkiet verzamelt moed voor een testvlucht.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !