www.vakantiehuizenlapalma.nl

Afdaling in vulkaanschacht Hoyo de La Sima op het Canarische eiland La Palma.

Vulkaan schacht Hoyo de La Sima op La Palma.

Regelmatig komen wij tijdens het wandelen, fietsen en zelfs wel eens met de auto hier op La Palma langs Hoyo de La Sima. Dit is een oude lavapijp van de vulkaan de San Bernardino op La Palma. Het geheel is afgezet met een houten ballustrade om te voorkomen dat mens of dier per ongeluk in dit gat glijdt.

Een zakcentje voor onze lieve heer in een pijnboom bij Hoyo de La Sima op La Palma.

Boven aan de trap die naar het ‘inkijkpunt’ boven aan deze vulkaanschacht op La Palma voert, is in een knoest in een pijnboom een soort altaartje gemaakt. Geen idee wat de achterliggende gedachte is. Maar het levert onze lieve heer in ieder geval een klein zakcentje op.

Het zwarte gat van de vulkaanschacht Hoyo de La Sima op La Palma.

Een ander raadsel voor ons is waarom er een trap naar dit gat in de grond voert. Je ziet niets. Alleen maar een zwart gat. Misschien als je wat klein geld in de nis in de boom legt, je plotseling het licht ziet. Ik weet het niet. Maar knap onbevredigend is dit zogenaamde ‘inzichtpunt’ wel.

Oefenen in de tuin voor de afdaling in de vulkaanschacht Hoyo de La Sima op La Palma.

Vandaar dat de mannen het plan hadden opgevat om Ramon voorzichtig in het gat af te laten zakken. Die net dertig kilo van onze kleine durfal is wel weer door papa omhoog te krijgen, meenden ze. Met een paar extra touwen en katrollen moest het zelfs mogelijk zijn om ons lichtgewichtje met de auto te laten zakken en weer omhoog te hijsen, volgens die twee gekken. Je zult zo’n vader hebben.

 

Maar als moeder denk je daar natuurlijk heel anders over. René laat zich zelf maar in dat gat zakken of zal een andere oplossing moeten verzinnen. Dat was snel geregeld. En er zullen geen visspullen aan te pas komen !  Met behulp van een hengel, twee hoofdlampen en zijn onderwatercamera heeft hij vanmorgen toch een beeld kunnen krijgen van het binnenste van Hoyo de La Sima. Vanaf het uitzichtpunt onder aan de trap is het 45 meter naar de bodem van Hoyo de La Sima. In de schacht overheersen de kleuren grijs, groen en rood. Het meest opvallende is, dat de bodem van Hoyo de La Sima zo schoon is. Je zou verwachten dat er een dikke laag takken, naalden en stenen op de lavavloer zou liggen. Maar de bodem lijkt wel aangeveegd en is erg nat.

Het maken van video opnamen in de vulkaanschacht Hoyo de La Sima op La Palma.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !