www.vakantiehuizenlapalma.nl

Dansen onder palmbomen tijdens jaarwisseling in Los Llanos de Aridane op La Palma.

Dansen op het plein tijdens de jaarwisseling in Los Llanos op La Palma.

In de tijd dat wij nog niet hier op La Palma woonden, maar er regelmatig op vakantie gingen, hadden wij gehoord hoe ze de jaarwisseling hier vierden. Avondvullend lekker eten met de familie. Als het even kan bij één van de betere restaurants. Van jong tot oud is die avond gekleed in gala-kleding.Toen wij de jaarwisseling vervolgens een keer op la Palma doorbrachten, vielen de eigenaren van het appartement dat wij altijd huurden om van verbazing. Zij kenden ons niet anders dan in t-shirts en shorts. Maar wij waren die keer voorbereid gekomen met, speciaal voor oudejaarsavond, galakleding in onze bagage.

Swingen op Zuid Amerikaanse muziek op het plein in Los llanos op La Palma.

In het restaurant waar we die oudejaarsavond een tafeltje gereserveerd hadden kwam bij iedere gang weer een andere fles wijn op tafel, en om twaalf uur een fles cava (Spaanse champagne). Dus je kunt wel stellen dat rond middernacht het overgrote deel van de Palmeros minimaal lichtelijk aangeschoten is. Maar dan gaat het feest pas echt beginnen. Op naar het plein van Los llanos om te gaan dansen onder de palmen.

Plaza de EspaƱa in los Llanos op La Palma tijdens de jaarwisseling.

Na het centrale vuurwerk begint het steeds drukker te worden op het plein. Hele groepen komen van alle kanten op de muziek af. Op het podium wisselen de bands elkaar af. Wij als stijve noordelingen staan iedere keer weer verbaasd te kijken hoe ook de opa’s en oma’s staan te swingen op die Zuid Amerikaanse tonen. Salsa, Calypso, Merengue, Samba… noem maar op. Alles en iedereen staat met de heupen en billen te draaien. En ook wij houterige noordelingen doen een serieuze poging.

Gezellige drukte tijdens de jaarwisseling op La Palma.

Het dansfeest gaat door tot het eerste licht. Maar dan zijn wij inmiddels al afgehaakt. Maar iedere keer als wij van de oud en nieuw viering in Los Llanos terug wandelen naar huis, hebben we haast een gelukzalig gevoel. En niet in de minste plaats doordat , ondanks dat er duizenden dronken mensen samengepakt in het centrum staan te dansen, er geen ongetogen woord valt. Op La Palma is een feest nog echt een feest.

Dansen op Zuid Amerikaanse muziek tijdens de jaarwisseling op La Palma.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !