www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Palma Carnaval. Kindercorso tijdens Carnaval op het Canarische eiland La Palma.

Carnaval op La Palma. Wie is er niet ooit als clown verkleed ?

Het is weer Carnaval op La Palma. Dat betekent dat het leven een paar weken stil staat op La Palma. Inderdaad ja, vanwege Carnaval. Wij woonden in Nederland niet boven of onder de rivieren. Maar in zeeland op een eiland tussen de rivieren. Wij mochten dus kiezen : Carnavalsfreaks of niet. Het werd dus niet. Maar hier op ons nieuwe eiland La Palma, hebben we de begin jaren redelijk wat mee gedaan aan het carnaval. Hier op La Palma leeft het Carnaval enorm. Het grootste carnavalsfeest buiten Brasilië wordt gevierd op ons zustereiland Tenerife. Het Carnaval hier op La Palma wordt heel anders beleefd dan in Nederland. Om te beginnen kennen ze hier al geen polonaise en wordt er gedanst op zuid-amerikaanse muziek.

La Palma Carnaval. Sneeuwitje en Peter Pan.

We hebben altijd tegen elkaar gezegd dat als we in een ander land gaan wonen, we ons zullen moeten aanpassen. Dus ook wij deden de beginjaren volop mee aan het carnaval. Dat begon vaak met de kindercorso. Vrijwel alle scholen en verenigingen in de buurt van Los Llanos doen er aan mee. Het is inmiddels een toeristische attractie geworden. Ze kunnen soms amper lopen die dwergjes, maar paraderen wel mee in de optocht. Onherkenbaar gemaakt in de meest fantastische outfits.

Carnaval op La Palma. Nog zo'n pretletter.

Wij zelf zijn het feesten tijdens het Carnaval al snel gaan afbouwen. We pikken nog wel de krenten uit de pap en doen soms nog aan enkele onderdelen mee. Als je wilt kun je op La Palma het jaar rond feesten. Want er is vrijwel altijd wel ergens een lokaal feest.

Carnaval op La Palma. Hollandse klompendans op Cubaanse muziek.

De kinderen hebben nu de leeftijd dat ze zelf beslissen of ze mee doen aan de kindercorso of niet. Feestbeest Mayra heeft al weken geleden samen met een aantal vriendinnetjes haar outfit gekocht. En de dames hebben eerst heel wat geoefend met sminken voor het uiteindelijke resultaat. Ramon heeft gisteren op het laatste moment een schoonmaakmop omgedraaid op zijn hoofd gezet als pruik en geloofde het wel allemaal.

Carnaval op La Palma. De feestbeesten hadden er zin in.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !