www.vakantiehuizenlapalma.nl

Vogels op La Palma. Kleine zilverreiger in de tuin op het Canarische eiland La Palma.

Ziverreiger naast waterschildpad op La Palma.

Regelmatig hebben wij hier op La Palma kleine zilverreigers bij de diverse vijvers en watertank in de tuin. Foto’s te maken van deze vogels is echter een ander verhaal. Het lijkt wel of ze voortdurend de radar aan hebben. Want wat René ook probeert, de vogels zijn al gevlogen eer hij een foto heeft kunnen maken.

Vogels op La Palma. Kleine zilverreiger struint langs de vijver.

Gisteren landde er echter ineens een kleine zilverreiger bij de vijver voor ons huis, die helemaal niet schuw is. We kunnen gewoon ons gang gaan en hij doet dat dan ook. Hij struint langs de vijver op zoek naar een maaltje en lijkt zich helemaal niet te storen aan ons.  Eindelijk kunnen we dus die foto’s maken van een kleine zilverreiger in de tuin.

Vogels op La Palma. Kleine zilverreiger klaar om toe te slaan.

We kunnen ook aanschouwen hoe ongelofelijk trefzeker die vogels zijn met hun lange snavels. Zelfs de toch vrij kleine guppen in de vijver worden er moeiteloos uitgehengeld. Gelukkig laat onze nieuwe gast wel de waterschildpadden met rust. Die  schildpadden schijnen dit dan ook aan te voelen, want die liggen gewoon te zonnen op hun platform terwijl boven hen die rare vogel op jacht is.

Vogels op La Palma. Kleine zilverreiger met goudvis.

Hilarisch was het dat Patricia gisteren op de brug nog even in het laatste avondzonnetje wilde gaan zitten. Dat vond onze gevederde vriend toch wel iets te intiem en vluchtte de grot in. Toen Patricia even later met de ligstoel in de meest luie stand en met haar ogen dicht van de laatste zonnestralen lag te genieten, leek de kust weer veilig voor de vogel. Zo veilig zelfs, dat hij besloot boven op het gezicht van de niets vermoedende Patricia te springen. Je had haar moeten horen gillen. Het leek wel een mager speenvarken, geweldig!

Vogels op La Palma. Ziverreiger met voldaan gevoel.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !