www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Palma solidariteits prestatieloop van 150 km over wandelroute GR130 op La Palma.

La Palma rondrennen voor het goede doel.

Op La Palma is, net als in de rest van Spanje, de crisis goed te merken. En net als in bijvoorbeeld Nederland voelen de families met gehandicapte kinderen de bezuinigingen het meest. Dit is waarschijnlijk de reden geweest dat een groepje atleten van de Berg-triathlon club Bayana, vorig jaar het initiatief genomen hebben tot de Desafio GR130. Dit is het rondrennen van het eiland La Palma via het wandelpad GR130. Overigens worden de gehandicapte kinderen hier ‘Los Niños Especiales de La Palma’ genoemd. (De speciale kinderen van La Palma.)

Desafio 2014 La Palma. Aankomst atleten bij de Finisch op La Palma.

Deze Desafio GR130 is geen wedstrijd maar een solidariteitsloop vergelijkbaar met ‘Alpe d’Huez’ of de ‘Ropa Run’. De gehele organisatie is op vrijwillige basis en er kan gesponsord worden. Deze tweede Desafio GR 130 begon zaterdagmorgen om zes uur en de finisch was zondagochtend om twaalf uur. In 30 uur heeft de groep dus de 150 kilometer, met een positief hoogteverschil van 7000 meter, afgelegd. Op het gemakje, zeggen ze dan. Om je een idee te geven. Wij hebben deze rondwandeling van La Palma zelf ook gedaan en hadden daar zeven dagen voor nodig !

Desafio La Palma 2014. Dankwoord aan atleten en vrijwilligers en sponsoren.

Grote groepen mensen die sponsorden, hielpen de groep atleten ook door een traject of een deel daar van mee te rennen. Het laatste deel van het laatste traject van Las Manchas naar Los Llanos was het vanzelfsprekend een topdrukte. Ook in het centrum van de stad kon je over de hoofden lopen. De helden werden ook als dusdanig ontvangen.

Desafio La Palma 2014. Papieren medaille van onschaltbare waarde.

Aangezien het geen wedstrijd was, waren het allemaal winnaars. En omdat de gehele opbrengst naar de ‘Speciale kinderen’ gaat, werd er geen geld uitgegeven aan medailles. Die waren door de kinderen gemaakt van karton. Maar voor deze kampioenen van de solidariteit zijn dit misschien wel de mooiste medailles in hun prijzenkast.

 

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !