www.vakantiehuizenlapalma.nl

Palmbomen en sneeuw op het subtropische Canarische eiland La Palma.

Aankondiging van een koude front ten westen van La Palma.

Gisteren zaten we op zee en was er aanvankelijk nog geen spoor te bekennen van het koude front dat was opgegeven voor vandaag. Het was dik boven de twintig graden en geen vuiltje aan de lucht. Maar gaandeweg de dag konden we het onweersgebied boven de oceaan aan de horizon zien verschijnen. Laat in de middag bereikte dit koudefront La Palma en voelde je de temperatuur zakken.

Sneeuw op het subtropische La Palma.

In de late avond begon het te regenen en vanaf een hoogte van 1800 meter te sneeuwen. Vanmorgen konden we de sneeuw in de bergen zien liggen. Vanmiddag was de sneeuw echter al weer verdwenen op de bergen waar wij zicht op hebben. Op El Roques de los Muchachos op bijna twee en halve kilometer hoogte ligt nog wel een lekker pak sneeuw. Met een beetje geluk ligt dit er van het weekeinde nog.

Canarische dennen in de sneeuw.

Waarschijnlijk niet want morgen gaat de temperatuur weer naar de twintig graden en zit de wintersport op La Palma er waarschijnlijk weer op. Op de oceaan wordt de lucht op dit moment al weer in sneltrein vaart weer licht blauw. Zoals het hoort op La Palma !

Einde van het koufront op La Palma.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

 

Beleef La Palma !