www.vakantiehuizenlapalma.nl

In vogelvlucht over de krater van de Caldera de Taburiente op het eiland La Palma.

Net voor de sprong over de krater op La Palma.

We hadden al aangekondigd dat het misschien mogelijk zou zijn foto’s te maken waarbij het lijkt alsof iemand over de krater springt van de Caldera de Taburiente op La Palma. Welnu, Ramón was van mening dat hij na al die jaren atletiektraining, de snelheid en sprongkracht zou hebben om die reuzesprong te kunnen maken. Wat zeker is dat zijn vader met zijn overgewicht dat niet zou kunnen. Die zou waarschijnlijk met een enorme dreun in de rivierbedding vijftienhonderd meter lager neerstorten. En zo de centrale krater die het hart van La Palma vormt, nog veel dieper maken. 

Sprong over de Caldera de Taburiente op La Palma.

Afgelopen week leken de omstandigheden ideaal. Noordenwind en goed zicht want er hingen geen wolken in de krater. We hadden gedacht de aanloop te nemen en af te zetten voor de sprong bij uitzichtpunt ‘Los Andenes’, vlak bij de hoogste bergtop van La Palma ‘El Roque de los Muchachos’. De landing zou dan moeten plaatsvinden op de top van de vulkaan de Pico de Bejenado. Op die manier zou de sprong van hoog naar laag zijn met de wind in de rug. Dit had waarschijnlijk de meeste kans van slagen.

Feeststemming na een geslaagde sprong over de krater op La Palma.

Terwijl de rest van het gezelschap stik nerveus was, leek Ramón redelijk ontspannen bij het inschatten van de te nemen aanloop en het te kiezen afzetpunt. Na een, naar ons inziens, veel te korte aanloop leek het erop dat hij het niet zou halen. We stonden als aan de grond genageld met zijn allen. Maar halverwege de krater kreeg de sterke thermiek in de Caldera vat op ons vlieggewicht Ramón en kregen wij  hoop dat het hem als nog zou gaan lukken. Al was het  maar net met de hakken over de krater, maar hij landde keurig, ruim negen kilometer verder, op de top van de Pico de Bejenado. Ongelofelijk toch ?

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !