www.vakantiehuizenlapalma.nl

Het weer op La Palma. Onweerswolken op zee bij het Canarische eiland La Palma.

Regenwolken op zee bij La Palma.

Op La Palma hebben de inwoners het over torres (torens) als er boven zee van die verticale wolkenformaties hangen. De Palmero weet dan dat er een grote kans is op regen de komende dagen. Gisteren hingen er in de namiddag van die verticale dreigende wolken zuilen op zee. Die werden bij het laatste avondlicht prachtig beschenen door de ‘in zee’ zakkende zon.

Het weer op La Palma. Torres-wolken.

Bij zonsondergang waren de ‘torres’ niet meer te zien. Maar ze hadden hun werk gedaan. Vannacht hebben we hier in het Aridane dal eindelijk ook ons portie regen gehad. Het heeft lekker doorgeregend, zonder echt te hozen. Want we hebben op La Palma wel noten op ons zang. We willen na de droge zomer graag de regen. Maar het moet niet te hard regenen, want dan stroomt het water naar zee en voert de vruchtbare aarde mee. Nee, we willen dat het matig regent zodat het water in de lava kan dringen. Dat is onze watervoorraad voor de komende zomer.

Zonsondergang op een regendag op La Palma.

Bovendien zouden we het liefst zien dat het alleen ‘s nachts regent en overdag de zon schijnt. Maar zelfs op La Palma lukt dat niet altijd. De komende dagen zullen de touristen tussen de buien door hun activiteiten moeten plannen. Meestal is echter wel ergens de zon te vinden op La Palma. Maar gezien de omvang van het onweersgebied dat op het moment over een groot deel van de Atlantische oceaan hangt en de zuiden wind zal dit moeilijk worden. Daar La Palma de vorm van een wig heeft gaat het regengebied bij zuiden wind dan aan twee kanten van het eiland langs.

 

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !