www.vakantiehuizenlapalma.nl

La Palma parapente. Duosprong bij het parapente op het Canarische eiland La Palma.

La Palma parapente, duosprong boven La Palma.

Tijdens ons eerste gesprek met Froukelien en Jos liet Froukelien doorschemeren dat ze eigenlijk wel een duosprong hier op La Palma zou willen maken. Probleem was echter dat ze een beetje gevoelig was voor een apart soort hoogtevrees. Tijdens het wandelen op La Palma had ze op paden met wat steilere afgronden en gebrek aan houvast daar wel last van. Het leek ons niet echt de ideale eigenschap om dan onder een stuk “tentdoek” van een bergwand af te stappen, het ongewisse tegemoet. We hadden nog gekscherend gezegd dat ze dan maar niet naar beneden moest kijken. Onzin natuurlijk, je doet het juist voor dit uitzicht.

Parapente op La Palma. Zweven boven de oceaan.

Bij het gedag zeggen bleek dat Froukelien en Jos daadwerkelijk een parapente duosprong hadden gemaakt. Ook Jos, een grote vent, was zonder moeite samen met de instructeur aan de parapente door de thermiek hoog boven La Palma getild. Ze hadden geen enkel gevoel van hoogtevrees ondervonden. Waar ze wel last van kregen, en niet hadden verwacht, was een beetje luchtziekte. De piloten zoeken een thermiekbel om daarin op te steigen, en draaien in deze opwaartse luchtstroom hun rondjes. Dat draaien gaat gepaard met flink wat gehobbel. Ondanks het wat ‘pipse’ gevoel, is het een gigantisch mooie belevenis geweest. Ze stonden beiden te stralen toen ze er over vertelden. Zelfs René denkt er nu over om toch maar eens zo’n duosprong te ervaren.

La Palma parapente. Duosprong boven Puerto Naos.

Je kunt ook tegen een meerprijs foto en/of videoopnamen van je sprong laten maken. Zelf een fototoestel meenemen, daar zitten wat haken en ogen aan. Froukelien en Jos waren zeer te spreken over instructeur Jeronimo. Voor meer info over een parapente duosprong kun je in het Spaans, Engels en Duits terecht bij Het bedrijf: Palmaclub, http://www.palmaclub.com De piloot: Jeronimo Piquero Saiz (Jero PS), jerops@gmail.com.

Neem voor de zekerheid wel een zeeziekte tabletje!

 

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !