www.vakantiehuizenlapalma.nl

Parque municipal Antonio Gómez Felipe in Los Llanos de Aridane op La Palma.

stadspark los llanos de aridane

Jarenlang hing er een bord op de buitenkant van het park. Hierop maakte de verantwoordelijke aannemer zijn excuses voor het veroorzaakte ongemak tijdens de verbouwing van het park. In onze (Nederlandse) ogen gebeurde er ook maar verdraaid weinig aan de modernisering van het park.

Ingang Parque municipal Antonio Gómez Felipe in Los Llanos.

Wij oordeelden al dat het waarschijnlijk weer zo’n subsidie project zou zijn waar bijna iedereen minder van werd, behalve één persoon. Die mening hebben we drastisch bij moeten stellen. Het oorspronkelijke stadspark bestaat al sinds 1958 en draagt de naam van de initiatiefnemer van toen.

Zuidzijde van Parque Antonio Gomez Felipe in Los Llanos

Het was een prettig ruimtelijk park met grote schaduwgevende bomen. Toen jaren geleden de verbouwing begon en die bomen gerooid werden, hadden wij zo onze bedenkingen. Allereerst werd het omheind met verticale vergroomde buizen. Jakkes! Vervolgens leek het wel of er helemaal niets gebeurde.

Rotssculpturen in parque Antonio Gómez Felipe in Los Llanos.

Maar toen jaren later, de hekken eindelijk opengingen, vielen onze monden open van verbazing. KUNST in hoofdletters, iets anders kunnen we er niet van maken. Onder leiding van kunstenaars hebben werkeloze jongeren in het kader van een leerlingproject in grote mate bijgedragen aan de wonderbaarlijke schoonheid van het park.

Smeedwerk in parque Antonio Gómez Felipe in Los Llanos.

Met natuurlijke materialen zoals lava en basalt en endemische bloemen, planten, struiken en bomen hebben ze op deze 6000 vierkante meter een heerlijke sfeer weten te verwezenlijken. Wat je ook bekijkt, het laswerk, metselwerk, plantsoentjes, bestrating, alles is even mooi, en perfect in het geheel passend, gemaakt.

Heerlijk dwalen door Parque Antonio Gómez Felipe in Los Llanos.

Als mensen vragen naar zaken die ze beslist niet mogen missen tijdens hun verblijf op La Palma, vermelden wij zeker ook dit stadspark in Los Llanos tussen de doorgaande weg naar Puerto Naos en barranco Tenisca. Aangrenzend en een beetje in dezelfde opzet is er een soort luxe speeltuin.

De toiletten in Parque municipal Antonio Gómez Felipe in Los Llanos.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !