www.vakantiehuizenlapalma.nl

Op het Canarische eiland La Palma delen wandelaars hun lunchpakket met de raven.

Raaf op het hoogste punt van La Palma.

Conny en Lex, vrienden van ons, werden tijdens een meerdaagse wandeling over wandelroute GR131 over de kraterrand  op La Palma regelmatig bezocht door Raven. Het was overduidelijk wat deze gevederde vrienden van hen wilden: Iets lekkers! Op bovenstaande foto één van de twee raven op ‘El Roque de Los Muchachos’, bij het sterrenwachtcentrum op de hoogste bergtop van La Palma.

Wandelaar en Raaf delen lunchpakket.

Feilloos weten de raven te bepalen welke wandelaar genegen is om het lunchpakket met hen te delen. Dit bedelen doen ze gelukkig zonder hun afschuwelijke gekras. Ze kijken de wandelaars alleen diep in de ogen. Dat is genoeg.

Raaf op La Palma bij El Reventón wacht op lekkers.

Op bovenstaande foto een raaf op lunchbezoek bij El Reventón. Dit was nieuw voor ons. We wisten dat er bedelende raven bij het Sterrenwachtcentrum en La Cumbrecita zijn. Dat ze de wandelaars hier nu ook al opwachten was onbekend voor ons. Maar ja, het zijn echte cultuurvolgers. In de middeleeuwen kon je raven vinden als lijkenpikkers op de slachtvelden. Tegenwoordig pikken ze een graantje mee op het slachtveld van de meerdaagse wandelingen op La Palma.

Raven bij het sterrenwachtcentrum op de hoogste bergtop van het eiland La Palma.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

 

Beleef La Palma !