www.vakantiehuizenlapalma.nl

Slootje springen en fierljeppen in centrale krater op het Canarische eiland La Palma.

Oversteken van de beek bij Dos Aguas op La Palma.

Het klinkt een beetje raar, ‘slootje-springen op La Palma’. Toch is het mogelijk. Nog sterker tijdens sommige wandelingen is het zelfs noodzakelijk. Tijdens de wandeling door de Barranco de las Angustias bijvoorbeeld, moet de Rio de Taburiente  regelmatig worden overgestoken. Voor de grootschalige bananenteelt op La Palma, bereikte de Rio de Taburiente gedurende 9 à 10 maanden per jaar de oceaan bij Puerto de Tazacorte

Sprong over de gekleurde beek op La Palma.

Tegenwoordig wordt de rivier kort na ‘Dos Aguas’ voor irrigatiedoeleinden afgetapt. Hierdoor is de hoeveelheid water dat verder richting zee stroomt, sterk verminderd. Het is vandaag de dag dan ook meestal niet al te moeilijk om de beek te volgen en over te steken.

Sprong over de rio de Taburiente op La Palma.

Er zijn echter punten waar het ook nu nog, zeker nadat het in de winter geregend heeft, soms lastig is om met droge voeten de overkant te bereiken. Soms wringt de rivier zich tussen steile basaltwanden door en moet je de bedding verlaten. Het aangegeven pad loopt dan vaak via een ‘by-pass’ die hogerop langs de helling ligt.

Met behulp van stokken over de beek op La Palma.

Het blijft natuurlijk een sport om gedurende de hele wandeling de bedding te blijven volgen. Dat houdt in dat er in tijden met veel water in de rivier soms gewaad of in sommige poelen zelfs gezwommen dient te worden, met je rugzak boven je hoofd.

Te moe om nog over de rotsen te klimmen, dan maar door de beek.

Als we deze wandeling met de kinderen maakten, toen die nog klein waren, duurde het niet lang eer er niet meer langs de rivier gelopen werd maar er door. Soms namen we hiervoor speciaal waterschoentjes en zwemkleding mee. Maar zelfs nu ze wat ouder zijn is het nog steeds een sport om aan het eind van de wandeling zo nat mogelijk te zijn, lijkt het wel.

Waterkoeling. Volg de loop van de beek.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !