www.vakantiehuizenlapalma.nl

Snorkelen op het Canarische eiland La Palma bij het zuidelijkste puntje bij Playa Faro.

 

Harde wind en woeste golven in het zuiden van La Palma.

La Palma is een vreemd eiland. Door haar ligging en vorm heeft het een groot aantal microklimaten. Eén van die bijzondere klimaten heerst er rond de zuidpunt van La Palma. Over en langs het droge hete lava landschap van dit jongste stukje Spanje, raast bijna het gehele jaar een noord-oostelijke en zeer plaatselijke storm. De oceaan bij de zuidpunt van La Palma is dan ook vrijwel altijd een ware heksenketel. Als hier wat meer windmolens en zonnepanelen geplaatst zouden worden, zou La Palma zonder problemen in haar eigen energie behoeften kunnen voorzien.

Snorkelen op La Palma bij de vuurtoren in het zuiden.

Door deze harde wind en golven zijn er opwellingen vanuit de diepte van de oceaan. Het zuurstof- en voedselrijke water bij de zuidpunt van La Palma is enige graden kouder dan het overige oppervlakte water langs de kust van La Palma. Even ten noord-westen van de zuidpunt ligt het maritieme park en mag niet gevist worden. Ten noord-oosten kan vanwege wind en golven meestal niet gevist worden. Dit alles bij elkaar zorgt er voor dat er rond de zuidpunt van La Palma een gigantisch visbestand is.

Snorkelen op La Palma bij Playa Faro in het zuiden.

Nu heeft de natuur er gelukkig voor gezorgd dat er in deze windtunnel een kleine enclave ligt die redelijk beschut gelegen is tegen de golven. Al is het water er niet altijd zo helder als rond de rest van La Palma, is het vanwege de overvloedige aanwezigheid van jonge vis een waar paradijsje om te snorkelen: Playa Faro, het strandje bij de vuurtorens op het zuidelijkste puntje van La Palma.

 

Snorkelen bij Playa Faro op de zuidpunt van het Canarische eiland La Palma.

 

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

 

Beleef La Palma !