www.vakantiehuizenlapalma.nl

Mini-tuinman aan het werk in subtropische tuin op het Canarische eiland La Palma.

De sproeiers verzetten in de subtropische tuin op La Palma.

Computer, nintendo, televisie, smartphone….Jammer Ramon, je vader ziet al die electronica niet zo zitten. Werken wel. Dus Ramon is sinds deze zomer onze nieuwe mini-tuinman. Kan paps ‘s avonds hier op La Palma lekker genieten van een tappaatje en een wijntje, terwijl zijn nageslacht loopt te zwoegen in de tuin. 

Met de electrische heggeschaar de doorgang naar de grot snoeien op La Palma.

Een vriend van René nam zijn zoontje vroeger vaak mee als hij in het weekend een klus had. Als je ziet hoe ongelofelijk handig dat mannetje is geworden. Zou mooi zijn als Ramon ook de vruchten plukt van het werken in de tuin. Als peuter en kleuter was hij altijd aan het knutselen en het bouwen. Maar na de intrede van al dat electronische vermaak, is dat aardig aan het verdwijnen.

Grasmaaien in subtropische tuin op La Palma.

De zweep er over dus. René laat Tomas (onze echte tuinman) meestal zijn gang maar gaan, ook als hij ziet dat iets op een andere manier vele malen sneller zou gaan. Maar zijn zoon heeft dat geluk niet. Watergeven doe je zo veel mogelijk met de grote sproeiers want dan kan je tegelijkertijd bijvoorbeeld grasmaaien, onkruid trekken of snoeien.

Snoeien in de subtropische tuin op La Palma.

Nu de vakantie over is dacht Ramon dat het werken er op zat. Helaas, zolang de sporten nog niet zijn begonnen en hij nog geen bergen huiswerk heeft kan hij volgens papa, de slavendrijver, gewoon doorgaan met zijn werk. Tijd zat. Het zal René dadelijk tegenvallen als hij al dat werk weer zelf moet gaan doen als er een eind komt aan deze kinderarbeid.

Regenbuitje voor het stof immiteren in subtropische tuin op La Palma.

Ramon moppert wel af en toe. Maar hij vindt het toch ook wel een beetje stoer die verantwoordelijkheid. Zeker als er vriendjes zijn. Papa heeft hem in het begin het één en ander uitgelegd en verder mag hij zelf beslissen wat hij gaat doen. Zolang ons deel van de tuin maar door hem vertroeteld wordt. In het begin had ik mijn twijfels of je een kind van elf wel zo veel verantwoordelijkheid mocht toevertrouwen. We kunnen echter niet anders stellen dat onze mini-tuinman goed werk geleverd heeft. Ook de tuin rond ons huis staat er fantastisch bij.

Grof snoeiwerk in subtropische tuin op La Palma.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !