www.vakantiehuizenlapalma.nl

Aan het einde van de Tunnel van het Weer op het eiland La Palma schijnt er licht.

Toen wij voor het eerst op La Palma kwamen voor een welverdiende vakantie, hadden wij onwetend via een pakketreis een appartement in Mazo aan de oostkant van het eiland geboekt. Een beetje triest is het wel om je intrek te nemen in je vakantieonderkomen bij slecht weer. De volgende dag gingen wij La Palma per auto via de Noord Route verkennen. Het grootste gedeelte in de wolken mist en regen gereden.

Tunnel van het weer op La Palma.

Totdat we bij Tijarafe aan de westkant arriveerden. Daar verschenen gaten in de bewolking die steeds groter werden. Nog iets verder, in het Aridane dal, was de hemel strak blauw. Toen wij daar hoorden dat die tegenstelling in weer tussen de oost en west kant van La Palma een hele normale zaak is, hebben we diezelfde dag nog een onderkomen in het westen gezocht en gevonden.

Later tijdens deze vakantie leerden wij dat je die tegenstelling in het weer veel sneller kunt ervaren door via de tunnel door de Cumbre van oost naar west te rijden.

Nog steeds maken wij nog wel eens de fout om in t-shirt en korte broek naar de andere kant te gaan en dan aan de oostkant van La Palma in slecht weer terecht te komen. Het blijft een speciaal fenomeen.

Aan het einde van de tunnel van het weer op La Palma schijnt er licht.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

 

Beleef La Palma !