www.vakantiehuizenlapalma.nl

Wifi op La Palma. Onweer en electronica voor wifi gaan niet goed samen op La Palma.

Onweersbui op La Palma.

Op La Palma hebben we gelukkig maar weinig onweer. Meestal speelt de ellende zich af ergens boven de oceaan. Maar als het onweert op La Palma dan gaat het ook wel echt te keer. Een aantal jaren geleden hadden we bijvoorbeeld slechts drie donderklappen zonder regen, maar wel direct bosbrand in het gebied bij La Cumbrecita. Afgelopen elf december waren er op de Canarische eilanden tijdens een heftig onweer echter heel wat meer ontladingen, bijna 4000 bliksemflitsen. Om precies te zijn 3922 ontladingen in zes uur tijd. Nu, vier weken later kampen we nog steeds met de naweeën er van. Het eiland zat een tijdlang zonder stroom. Op het moment dat René ‘s nachts om twee uur de stekker van de vaatwasser er uit trok, ging (toevallig ?) het hele eiland plat. Wekenlang deden stoplichten het niet meer, en er waren meer dan duizend storingen op het telefoonnet. Dat kan dus nog wel even duren voordat alles opgelost is met slechts 5 telefonica-monteurs op het eiland.

Kaart met bliksemflitsen 11-12-2013

Als je dan op het kaartje ziet dat La Palma maar een staartje van het onweersgebied heeft meegekregen, wil je eigenlijk niet weten wat het noodweer op Tenerife heeft aangericht. Want die hebben de volle laag gekregen. Gelukkig deden bij ons op het park de ADSL lijnen voor de wifi het nog wel. Al hebben we wel wat apparatuur moeten vervangen. Alleen de stekkers er uit trekken bleek niet voldoende te zijn. De electrische overbelasting komt ook over de telefoonlijnen en utp-kabels de routers en accespoints binnen. Met als resultaat………

De electronica winkels hebben in ieder geval hele goede zaken gedaan. We vermoeden dat er vandaag, 6 januari (drie koningen) veel wifi apparatuur kado gegeven wordt aan elkaar. Goed voor de lokale economie zullen we dan maar denken.

Electrische onlading op La Palma.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

Beleef La Palma !