www.vakantiehuizenlapalma.nl

Valwinden in het Aridane dal op La Palma. Dat is pech, de nieuwe schaduw weg.

De nieuwe schaduw bij vakantiehuis Raya op La Palma

Op La Palma hebben we in het dal waar wij wonen zelden harde wind. Zeker als je het vergelijkt met zeeland, waar wij vandaan komen. Na negen jaar La Palma zijn wij dan ook helemaal niet meer gewend aan wind. We worden er erg onrustig van. Deze winter hebben we meer wind dan voorgaande jaren. Door de enorme hoeveelheid klapperende bladeren in de tuin, lijkt de wind nog sterker dan hij is. De afgelopen dagen hebben we hier valwinden vanuit de bergen. Je kan de windstoten ruim van te voren horen aankomen. En als die dan de tuin raken hoop je maar dat alles heel blijft. Door het gebrek aan wind zijn de dertig jaar oude bomen en palmen in de tuin, waar er een aantal tussen de tien en twintig meter hoog zijn, nog niet vaak getest.

Eettafel in de schaduw bij vakantiehuis Raya op La Palma.

Gelukkig zijn er tot nu toe geen ernstige dingen gebeurd hier in de tuin. Al is de nieuwe schaduw plek die we net afgelopen week bij vakantiehuis Raya hadden neergezet verdwenen. Hebben we precies een week mee gedaan. Hebben we weer wat te doen. Er zijn een aantal schermen omgewaaid en een stuk muur waar een grote bouganville door heen zat gegroeid is ingestort onder het geweld. Er liggen niet alleen overal takken en bladeren maar vooral ook veel sinaasappels, bananen, avocado’s, mango’s guayabes etc.  We kunnen wel blijven rapen. Het is op het moment net alsof je door een grote fruitsalade loopt.

Komen net de nieuwe gasten aan voor de vakantiehuizen. Wat denk je dat die zeggen ? De zon schijnt toch en de temperatuur is toch goed ? Lekker zo’n windje ! Zo zie je maar alles is relatief.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

 

Beleef La Palma !