www.vakantiehuizenlapalma.nl

Avontuurlijk wandelen op La Palma

Omhoog richting waterkanaal over de prlp 1 op La Palma.

Kinderen vinden wandelen op zich niet zo’n interessante bezigheid. Als er geen spelelement in zit wordt wandelen al snel, ook voor onze kids, een vervelende verplichting. Tot voor kort kon René Ramon nog wel paaien voor een wandeling. Zeker als deze buiten gebaande paden ging. Maar met het beschrijven van wandelingen voor onze site en het trage tempo van zijn vader berg opwaarts, sloeg al gauw de verveling toe tijdens het wandelen.

Over de bovenloop van het waterkanaal van Fuencaliente op La Palma.

Met zijn twaalf jaar laat hij zich inmiddels ook niet meer beet nemen met het vooruit rennen en zich verstoppen. Zijn ouwe heer doet immers niet heel erg zijn best om hem te vinden. Hij gaat dus ook steeds minder mee de bergen in. Maar afgelopen zaterdag gingen de vrouwen winkelen in Santa Cruz en lukte het pa om zoonlief mee te krijgen met de belofte dat ze zich af zouden laten zetten bij de tunnel en vanaf daar een avontuurlijke tocht richting Santa Cruz zouden maken over ongebaande paden.

Ramon in oude watergallerij op La Palma.

Over een  smal waterkanaal met links steile basaltwanden en rechts een afgrond  wordt de avontuurlijke toon van de tocht al direkt gezet. Als er al snel een grot (oude watergallerij) wordt ontdekt, moet die natuurlijk verkend worden. Dan blijkt dat onze jonge avonturier alleen de ongeveer vijfhonderd meter diepe grot in durft als zijn vader vlak achter hem blijft. Wat ook voortdurend door hem gecontroleerd wordt. Hoe hij het ook probeerde, René kreeg niet de kans om stiekum achter te blijven.

Blik over de rand vanaf het waterkanaal van Fuencaliente in barranco de Juan Mayor op La Palma.

Op diverse plaatsen liggen aardverschuivingen en steenlawines over het kanaal heen. Als pa de zaak dan lekker aandikt en Ramon  vertelt, juist wanneer die er over klautert, dat de hele zaak zo weer kan verschuiven, wordt de wandeling nog spannender gemaakt dan hij al is.

balanceren over een smal waterkanaal boven Santa Cruz de La Palma.

Vlak voor het einde van het kanaal kregen ze zicht op de barranco de Juan Mayor onder zich. In welke ze door de bedding een weg naar beneden zouden moeten zoeken richting Santa Cruz. In de barranco zelf werd regelmatig in bomen geklommen om het juiste pad te zoeken. Niet dat dat echt nodig was. Maar voor de jeugd natuurlijk wel leuk om te doen.

Beetje klauteren en klimmen hoort er bij op La Palma.

Tijdens de tocht werd de doorgang regelmatig versperd door uit bomen hangende lianen van bramenstruiken. Ramon die de hele tijd voorop liep had niet door dat de stokken die pa bij zich had een fantastisch hulp middel waren om redelijk schadevrij deze obstakels te passeren. Pas toen junior volledig vastliep in de stekels werden de stokken hem door senior aangeboden.

Zigzaggen tussen de lianen van bramenstruiken in barranco de Juan Mayor op La Palma.

Nippend aan een verfrissing op een terrasje op zeeniveau in Santa Cruz, kregen wij dames een berichtje dat de ontdekkingsreizigers de bewoonde wereld weer bereikt hadden en op een met de auto bereikbaar punt in de berm lagen en weer opgepikt wensten te worden. Vermoedelijk is Ramon binnenkort wel weer te porren  voor een avontuurlijke wandeling in de bergen, gezien zijn enthousiaste verhalen. Alleen vond onze kleine held het niet zo stoer dat er de draak gestoken werd met het feit dat hij niet alleen die grot in durfde. Op school zou hem verteld zijn dat er in die oude watergallerijen gevaarlijke gassen konden hangen. Nou voorruit dan maar.

Het pad is soms iets overwoekerd.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma