www.vakantiehuizenlapalma.nl

 

Maansverduistering 28-09-2015  boven het dakterras van Appartement El Panorama in Tazacorte op La Palma

Uitzicht Over de oceaan vanaf dakterras appartement El Panorama in Tazacorte op La Palma.

Wij hebben sinds driekwart jaar een appartement bij de Atlantische oceaan in Tazacorte op La Palma. Een kleine tien jaar hebben we gezocht en eindelijk hebben we het appartement gevonden met het uitzicht dat we wensten. We hebben het dan ook de naam Appartement El Panorama gegeven. Iets om van te genieten op onze oude dag. Tot nu toe hebben we er alleen maar aan gewerkt en verbouwd. Vannacht vonden we het een mooie gelegenheid om er voor het eerst een keer te gaan slapen. En meteen vanaf het dakterras de maansverduistering c.q. bloedmaan bewonderen en daar dan proberen foto’s van te maken. Gisteren in de namiddag eerst op het dakterras heerlijk tapas gegeten.

Zonsondergang dakterras appartement El panorama in Tazacorte op La Palma.

Om na het uitbuiken nog even te genieten van een ‘sundowner’ tijdens zonsondergang over de oceaan. Toen begon het wachten op het beloofde spectakel van de bloedmaan. Dat viel nog knap tegen. De maan stond nog niet eens op haar hoogste punt. Naar bed en de wekker zetten dus. Hier op La Palma zou om 3:47 uur de maan volledig oranje gekleurd zijn.

Dakterras appartement El Panorama in Tazacorte op La Palma.

Het was nog maar de vraag of er wel iets te zien zou zijn. Vanaf de andere kant van het eiland dreven wolkenflarden vanuit de bergen laag over de oceaan heen. Ze losten wel op, maar misschien niet snel genoeg. En of de duvel er mee speelde hing er inderdaad om 03:47 uur precies een wolkje voor de maan. Gelukkig zijn de foto’s er vlak voor en vlak na wel gelukt.

Dakterras appartement El Panorama in Tazacorte op La Palma.Volle maan boven de havenpier en oceaan.

Langzaam kreeg de maan haar normale kleur weer terug en scheen met volle kracht over de Atlantische oceaan en de havenpier van Tazacorte.  Toen de maan lager aan de horizon kwam te staan verschenen de eerste lichtjes van vissersboten op zee. De geboorte van een nieuwe dag zat er aan te komen. Het was een kort nachtje maar zeker de moeite waard.

Vissersboten op zee bij volle maan voor appartement El Panorama in Tazacorte op La Palma.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

 

vakantiehuizen

 

appartement

Beleef La Palma !

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma