www.vakantiehuizenlapalma.nl

Missing Link of uilskuiken ?

Over een waterkanaal naar het zuiden op La Palma.

Om de helft van de helft van ons gezin nog enthousiast te krijgen voor een wandeling op La Palma moet deze wel een hoog avontuurlijk gehalte hebben en het liefst buiten de gebaande paden voeren. De waterkanalen op La Palma voldoen over het algemeen aan deze vereisten.

Tunnel Chico in het groen op La Palma.

 

Afgelopen weekeinde hebben wij mannen ons door de dames, die naar de hoofdstad van het eiland gingen, af laten zetten bij tunnel Chico. Wij zouden dan over het waterkanaal van Fuencaliente naar het zuiden lopen en dan over de prlp18.2 afdalen naar Breña Alta. Daar zouden we de meiden dan weer treffen om er een nieuw Venezolaans eettentje te testen.

De missing link in een boom op la palma.

Het vrijwel horizontaal lopende waterkanaal was voor mijn nageslacht waarschijnlijk niet uitdagend genoeg waardoor hij in vrijwel iedere overhangende boom te vinden was. Klimmend, slingerend, kruipend, ondersteboven hangend of zich verstoppend.

Weg van de rest op La Palma.

Archeologen en antropologen zijn nog steeds op zoek naar het wezen dat tijdens de evolutie de overgang vormde tussen aap en mens, de zogenaamde ‘missing link’. Ik denk dat deze wetenschappers eens een bezoekje moeten brengen aan La Palma. Ik vrees dat ik die missing link niet alleen gevonden heb, maar ook zelf heb verwekt.

Uilskuiken in holle boom op La Palma.

Hoewel, missing link ? Misschien heeft hij toch meer weg van een andere diersoort. Junior rent tijdens bergwandelingen graag vooruit en verstopt zich dan. Een lol dat hij had toen zijn ouwe heer van schrik haast van het kanaal afkukelde toen hij heel hard BOEOEOE riep vanuit zijn ‘nest’ in een holle boom.  UILSKUIKEN !

Wandeling over een waterkanaal op La Palma.
Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma