www.vakantiehuizenlapalma.nl

Urban night run 2016 in Los Llanos de AridaNE op La Palma

Gek zijn ze die Palmero’s. Gek op sport en gek op feesten. Die twee vallen echter ook zeer goed te combineren. Vandaar dat afgelopen zaterdagavond (19 maart) voor de tweede maal de Urban Night Run in Los llanos de Aridane op La Palma werd georganiseerd. Hardlopen, neonlicht en muziek !

Urban night run La Palma. Kraampjes met sportattributen.

Dit jaar was de Urban night Run tevens het kampioenschap voor de Canarische eilanden op de vijf en tien kilometer. Voor de atleten die zich daar op richtten verschilde de voorbereiding waarschijnlijk niet veel dan voor andere wedstrijden.

Urban Night run los Llanos La Palma. Start & Finish

Het merendeel van de deelnemers kwam echter wel voor de spirit van de Urban Night Run; Hardlopen in het donker bij neonlicht, begeleid door muziek. Doordat het op het moment ‘Semana Santa’ is, de belangrijkste Spaanse vakantieweek, waren er veel deelnemers van buiten La Palma.

Parcours Urban Night run in Los llanos op La Palma.

Over het parkoers stonden van kleur wisselende bogen. Niet alleen voor de deelnemers was het een belevenis, ook het publiek was zeer te spreken over deze Urban Night Run. Volgend jaar zullen er hoogstwaarschijnlijk nog meer deelnemers zijn. Sport leeft immers op La Palma. En ja, als er na de wedstrijd ook nog een feest met muziek is…

Mayra en supporters voor de start van de Urban Night Run in Los Llanos op La Palma.

De deelnemers hadden zich voor de wedstrijd beschilderd met lichtgevende verf die oplichtte onder de speciale lampen. Verder kon je de atleten al van verre in het donker aan zien komen door de dansende lichtgevende en fluoriserende armbandjes en halssnoeren die ze droegen. En om dan in de juiste sfeer te blijven eindig je de avond dan natuurlijk op het met kleurig neon verlichtte dakterras van een plaatselijk restaurant.

Na de urban night run wat eten op het dakterras van restaurant Don Escaldon in Los Llanos op La Palma

 

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma