www.vakantiehuizenlapalma.nl

Zoet of Zout ?

Tilapia in ons aquarium op La Palma.
Tilapia in ons aquarium op La Palma.

Iedere keer als we zijn wezen snorkelen op La Palma heeft René de intentie om een groot zeeaquarium te bouwen. Gelukkig moeten we van de snorkelplaats naar huis nog even een stukje rijden zodat hij één en ander nog eens kan overdenken. Maar verleden week was het snorkelen weer zo’n geweldig feest met allerlei gekleurde vissen dat hij zeker van zijn zaak was en zijn plannen door zou zetten.

Op internet direct allerlei informatieve sites over het bouwen, inrichten en onderhouden van een zeeaquarium uitgepluisd. Dat heeft hem weer met twee benen op de grond gebracht.

De kosten van de aanschaf van vissen, levend steen en lagere diersoorten hebben wij hier op La Palma niets  mee te maken. Die kunnen we immers zelf vangen en is bovendien nog leuk om te doen ook. Maar de dagelijks terugkerende en tijdrovende werkzaamheden van het controleren van de waterwaarden en de fragiliteit van het zoutwaterleven in een aquarium heeft hem toch weer van zijn plannen af laten zien.

In plaats daarvan hebben de mannen in een naburige watertank wat tilapias gevangen en in het aquarium gezet.

Het houden van deze vissen is echt een makkie. Deze vissen stellen vrijwel helemaal geen eisen aan de waterkwaliteit, zijn niet gevoelig voor ziektes en eten bijna alles.

René is nu helemaal om. Hij heeft plannen om een enorm aquarium te bouwen en dan uitsluitend vissen te houden die voor consumptie gekweekt worden. Daar zijn ook diverse fraaie soorten onder en allen hebben ze gemeen dat ze zeer makkelijk te houden zijn. Weinig werk, alleen kijkgenot.

Neem nu die tilapias. Je geeft ze af en toe wat guppen uit de vijver te eten en plaatst er een leuk vrouwtje bij en het mannetje krijgt binnen een paar dagen de prachtigste kleuren.

 

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma