www.vakantiehuizenlapalma.nl

Groot ‘corona’- onderhoud

Ramon snoeit yucca in tuin op La Palma
Schoonmaken van de strelitzias op La Palma

Wie zegt dat het leven saai is ? Zo zijn je huizen tot eind mei voor een groot deel volgeboekt, en zo zit je vanaf 20 maart alleen op het park, nadat de aanwezige gasten met de laatste Transaviavlucht vervroegd naar Nederland zijn vertrokken. Op die zelfde vlucht maar dan vanaf Amsterdam naar La Palma zat gelukkig ook nog onze dochter Mayra die vanuit England via Amsterdam nog net op tijd naar La Palma wist te komen. Ze zat samen met nog twee Nederlanders die hier wonen in een verder leeg toestel.

Ramon yucca gesnoeid op La Palma

In Spanje is sinds 14 maart de noodtoestand afgekondigd en mogen mensen niet zonder geldige reden hun huis verlaten. Dat geldt dus ook voor La Palma. Tja wat doe je dan ? We hebben allemaal ongetwijfeld de komische video’s op het internet langs zien komen wat mensen allemaal uit verveling gaan doen om de tijd door te komen. Gelukkig bevinden wij ons in een bevoorrechte positie met het klimaat hier en in een fraaie tuin van 8000 vierkante meter. En die tuin….. daar draait het nu om. We maken maar van de nood een deugd. We hoeven ons hier niet te vervelen, integendeel !

Schoongemaakte strelitzias in tuin op La Palma.

Tuinman Tomas, zoon Ramon en René zijn als paarden aan het werk. Eindelijk kunnen we groot onderhoud plegen in de delen van de tuin bij de vakantiehuizen. Meestal zijn die verhuurd en kun je geen grote klussen uitvoeren. Een beetje water geven en wat klein snoeiwerk op de wisseldagen, meer kun je niet doen als er gasten in de huizen verblijven. Maar daar hebben we nu geen ‘last’ van. Grote bomen en struiken worden terug gesnoeid, dood hout verwijderd en jong groen aangepland. Ramon heeft eigenlijk online les van school. Daar komt weinig van terecht. Niet goed, maar het is niet anders. Hij is in zijn element in die toppen van de bomen terwijl zijn ouwe heer toch wel wat minder soepel begint te worden. Die heeft ’s nachts spierpijn in spieren waarvan hij niet eens meer wist dat hij ze bezat. Tomas, die eindelijk de dingen kan doen die hij al zo lang wilde, maakt regelmatig enthousiast foto’s van het fraaie resultaat om thuis aan zijn vrouw te laten zien. 

Tomas plant de yuccatoppen in tuin op La Palma

Op de paden in de tuin is het een chaos. Normaal wordt er voortdurend opgeruimd als er gasten zijn. Dan mag er bij wijze van spreken geen blaadje liggen. Nu is dat andere koek. René probeert dagelijks zoveel mogelijk tuinafval af te voeren in de hoop dat hij zich langs de controles van de Politie en Guardia civil kan praten. Één keer is dat al gelukt. Aanvankelijk deed de betreffende agent moeilijk en vond dat je niet voor onbenulligheden je huis mocht verlaten. Toen René gepikeerd antwoordde dat hij al genoeg financiële schade had en dat hij zich in deze rare tijd toch op zijn minst nuttig wilde maken met zijn tuinman die hij toch ook aan de gang moest houden en door moest betalen, gebaarde de agent dat hij door kon rijden. Hopen dat het geluk hem niet in de steek laat want de boetes zijn enorm.

Nieuw geplante yuccatoppen in tuin op La Palma.
Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma