www.vakantiehuizenlapalma.nl

Info, tips en links over paardrijden en maneges op Canarisch eiland La Palma.

 

Paardrijden is op La Palma een populaire bezigheid. De Palmero’s zijn zelf gek op paardrijden. Tijdens vrijwel alle dorpsfeesten zijn er races. Dit gebeurt soms op een strand, maar meestal bergopwaarts over de weg. De races zijn één tegen één en al het verkeer wordt er voor stil gelegd. Verder worden er ‘endurance ritten’ in de bergen gehouden. Voor de toerist zijn er echter maar beperkt mogelijkheden om te paardrijden. De maneges die er zijn, zijn erg kleinschalig. Eén van de maneges waar we wel eens gasten op attendeerden in in de grote bosbrand van 2012 verloren gegaan.

 

Centro Hípico Valencia

In Valencia boven El Paso zit een manege waar je kunt (leren)western rijden op quarter-horses en dressuurrijden op ‘normale’ paarden. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Er kunnen buitenritten gemaakt worden van twee uur tot volledige dagtochten. De gebieden waar wordt gereden zijn de bossen en bergen boven Valencia of het vlakkere gebied van Riachuelo onder de schitterend gelegen manege.

 

Voor meer informatie kun je telefonisch in het Duits, Engels en Spaans terecht bij Miriam. (0034)646348382 

of  per mail via miriam@mimundo-lapalma.com

 

Paardrijden op IJslandse paarden op La Palma in bij Tijarafe.

 

Paardrijden op Ijslandse ponies bij Tijarafe.

In de bossen en bergen van Tijarafe bestaat de mogelijkheid tot het maken van buitenritten op IJslandse paarden. De Zweedse Marie Loeise die al tientallen jaren op La Palma woont organiseert tochten voor beginners en gevorderden met een tijdsduur van één tot 3 uur. Eventueel met pick-nick. Er wordt gereden op de bredere pistas in het gebied. Er bestaat niet de mogelijkheid tot hard te draven. De typische versnelde gang van de IJslandse paarden, het zogenaamde’tölten’ wordt echter wel gedaan. De tochten zijn in onze ogen , en volgens Louise, uitermate geschikt voor families met kinderen.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marie-Louise in het Zweeds, Spaans en Engels op telefoonnummer (0034) 606728024

of per mail:  mkuylenstierna@yahoo.com

 

Paardenraces over de weg tijdens feest in Los llanos op La Palma.

 

vakantiehuizen

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !