www.vakantiehuizenlapalma.nl

Parapente op La Palma; Parapenters in thermiekbel bij Jedey Vulcano op La Palma.

Parapente wedstrijd op La Palma.

La Palma is een walhalla voor parapenters. Van        heinde en     ver komen ‘piloten’ naar La Palma om de  unieke   omstandigheden hier mee te maken. Regelmatig worden er nationale en internationale wedstrijden gehouden. Tussen september en april zijn de meteorolgische omstandigheden voor parapente het best. Het is altijd een lust voor het oog om de kleurige schermen met hun bestuurders eronder over de bergen en oceaan te zien scheren.

 

Vrij als een vogel.

 

Parapente op La Palma.

Er is in Puerto Naos een parapente club die de mogelijkheid biedt om een tandemvlucht te maken. Gekoppeld aan een gediplomeerde tandempiloot kun je dan zelf ervaren wat het is om vrij als een vogel door de lucht te zweven. Er zijn twee mogelijkheden. Een korte kennismakingsvlucht met de start op 240 meter boven zeeniveau en een vlucht langs de kliffen. Of een langere vlucht over pijnboombossen en de Jedey vulkaan na een ‘take-off’ op 940 meter boven zeeniveau. Beide vluchten eindigen op het strand van Puerto Naos.

 

 

 

 

Video over parapente op het Canarische eiland La Palma door Toby Horemans.

 

La Palma parapente. Duosprong bij parapente op het Canarische eiland La Palma.

La Palma parapente, duosprong boven La Palma.

Tijdens ons eerste gesprek met Froukelien en Jos liet Froukelien doorschemeren dat ze eigenlijk wel een duosprong hier op La Palma zou willen maken. Probleem was echter dat ze een beetje gevoelig was voor hoogtevrees. Tijdens het wandelen op La Palma had ze op paden met wat steilere afgronden daar wel last van. Het leek ons niet echt de ideale eigenschap om dan onder een stuk “tentdoek” van een bergwand af te stappen, het ongewisse tegemoet. We hadden nog gekscherend gezegd dat ze dan maar niet naar beneden moest kijken. Onzin natuurlijk, je doet het juist voor dit uitzicht.

Parapente op La Palma. Zweven boven de oceaan.

Bij het gedag zeggen bleek dat Froukelien en Jos daadwerkelijk een parapente duosprong hadden gemaakt. Ook Jos, een grote vent, was zonder moeite samen met de instructeur aan de parapente door de thermiek hoog boven La Palma getild. Ze hadden geen enkel gevoel van hoogtevrees ondervonden. Waar ze wel last van kregen, en niet hadden verwacht, was een beetje luchtziekte. De piloten zoeken een thermiekbel om daarin op te steigen, en draaien in deze opwaartse luchtstroom hun rondjes. Dat draaien gaat gepaard met flink wat gehobbel. Ondanks het wat ‘pipse’ gevoel, is het een gigantisch mooie belevenis geweest. Ze stonden beiden te stralen toen ze er over vertelden. Zelfs René denkt er nu over om toch maar eens zo’n duosprong te ervaren.

La Palma parapente. Duosprong boven Puerto Naos.

Je kunt ook tegen een meerprijs foto en/of videoopnamen van je sprong laten maken. Zelf een fototoestel meenemen, daar zitten wat haken en ogen aan. Froukelien en Jos waren zeer te spreken over instructeur Geronimo. Voor meer info over een parapente duosprong kun je in het Spaans, Engels en Duits terecht bij Het bedrijf: Palmaclub, http://www.palmaclub.com De piloot: Jeronimo Piquero Saiz (JeroPS), jerops@gmail.com.

 

Neem voor de zekerheid wel een zeeziekte tabletje!

 

vakantiehuizen                       home

 

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !