www.vakantiehuizenlapalma.nl

duiken en Snorkelen op La Palma Kleurige vissen,10-potigen en ongewervelden op La Palma.

snorkelen op la palma

Ondanks dat wij ons duikbrevet hebben, gaan we vaker snorkelen dan duiken. Bij het snorkelen in ondiep water blijven de kleuren van vissen en ander onderwater leven behouden. Dit in tegenstelling tot bij het duiken waar, naarmate je dieper komt alles grauwer word en je er een lamp op moet richten om de fraaie kleuren te kunnen bewonderen. Daarnaast is het in het ondiepere water vaak veel drukker qua vis en vissoorten. Soms gaan wij tegenwoordig met duikflessen op bewust in het ondiepe duiken om ons gemak het onderwaterleven in bepaalde gebieden te kunnen bewonderen.

 

La Palma heeft, zeker op plaatsen waar geen stranden in de buurt zijn, kristal helder water. Op het moment dat je je hoofd onderdompelt waan je je in een tropisch aquarium. René moet zich er iedere keer dat we zijn wezen snorkelen, ervan weerhouden om een zeeaquarium te bouwen. Onze kinderen konden snorkelen voordat ze fatsoenlijk hadden leren zwemmen. Dit was een grote stimulans voor sommige van onze gasten om even door te zetten met leren snorkelen. 

 

Snorkelen en duiken bij Playa Faro  op La Palma in het zuiden bij het strandje met de vuurtorens.

 

Playa Faro onder Fuencaliente op La Palma
Strand Playa Faro de Fuencaliente op La Palma

Op de zuidpunt van La Palma onder Fuencaliente, bij de zoutpannen en de twee vuurtorens ligt een klein kiezelstrand met de naam Playa Faro. Vrijwel iedere actieve toerist op La Palma komt tijdens zijn of haar vakantie hier wel eens terecht. Net om de hoek ten oosten van het eiland waait het vrijwel onophoudelijk. Dit kleine baaitje ligt echter net in de luwte en biedt ongekende snorkelmogelijkheden. Zo’n vijfhonderd meter uit de kant valt de bodem bijna 600 meter recht naar beneden. Daarnaast botsen de stromingen die aan beide kanten van La Palma lopen hier bij de zuidpunt op elkaar. Allemaal ingrediënten die er voor zorgen dat er heel veel vis op dit punt te bewonderen valt. Het water is hierdoor ook vaak wel enkele graden koeler dan op andere snorkelplekken rond La Palma.

video

 

Snorkelen en duiken bij Malpique op La Palma onder Fuencaliente

Malpique snorkel en duikplek op La Palma.
Malpique duiken en snorkelen op La Palma

Malpique ligt net iets ten noorden van Playa Faro. Je volgt vanaf de afslag naar de vuurtoren de geasfalteerde weg naar het noorden en na zo’n 400 meter heb je een onverharde piste schuin terug naar recht. Laat je huurauto boven staan, want je zult niet de eerste zijn die zich in de problemen werkt en bovendien ben je onverzekerd buiten de verharde wegen. Meer dan 100 meter lopen is het niet. Malpique is een beschut gelegen hoekje waar wat bootjes geankerrd liggen in de zomer. Bekend is deze stek echter vanwege zijn 40 op de bodem geplaatste kruizen ter nagedachtenis aan 40 Portugese missionarissen die onderweg waren naar Brazilië en hier in de zestiende eeuw door piraten vermoord zijn. Het kleine strandje laat je makkelijk te water gaan en naar links toezemmend kom je al snel een rotsen steenrichel tegen die emelt van de vis. Zorg dat je niet te ver uit de kant gaat want het kan hier hard stromen.

video

Duiken en snorkelen bij Puerto Naos op La Palma

Duiken en snorkelen bij Puerto Naos op La Palma
Duiken en snorkelen bij Puerto Naos op La Palma

Bij het strand van het voormalig vissers gehucht Puerto Naos zit altijd veel vis. Het nadeel van de aanwezigheid van het strand is dat er al bij geringe golfslag of erger nog oceaandeining, veel stof in het water zit. Daarnaast heeft Puerto Naos vaak kleine afstervende alg en planten deeltjes in het water. Dit alles verbeterd het zich onder water natuurlijk niet. Mocht je het echter treffen met de weersomstandigheden is het zeker een mooie plek om eens te gaan snorkelen. Het best kun je dit doen aan de noordzijde van het strand bij de grote rots die daar in het water staat. Nog beter is het om direct bij het binnenrijden van Puerto Naos rechtaan te houden en daar in de hoger gelegen wijk bij de kleine boulevard de trap naar beneden te nemen en daar te gaan snorkelen.

video

Duiken en snorkelen bij La Bombilla op La Palma

Duiken en snorkelen bij La Bombilla op La Palma
Snorkelen en duiken bij La Bombilla op La Palma

La Bombilla lijkt op een soort achterbuurtje aan de kust. Maar hoe vaker je er komt hoe meer je het er gaat waarderen. Het is een geheel van kriskras door elkaar gebouwde illegale vakantiehuisjes die door de overheid getollereerd worden. Er zijn ook twee restaurantjes waar je lekker en voor weinig kunt eten. Je kunt te water bij de trailerhelling waar een kort piertje met trap is. La bombilla heeft direct aan de kustlijn een gebied met witte grote keien waar de gekleurde visjes zich tussen schuil kunnen houden. Daarna krijg je eerst een kleine zandvlakte, waarachter een gebied met vulkaanbogen en onderwatergrotten zich bevindt. De paar boven water uitstekende rotsen oefenen de meeste aantrekkingskracht uit op de vis.

video

 

Snorkelen en duiken bij Los Cancajos op La Palma

Snorkelen en duiken bij Los Cancajos op La Palma
snorkelen en duiken bij Los Cancajos op La Palma

Los Cancajos bij het vliegveld van La Palma is niet het mooiste plekje op La Palma. Maar de drie baaitjes met strandjes zijn wel fraai en zeer visrijk. In deze baaitjes mag niet gevist worden en is dan ook te merken. De pappagaaivissen die op veel plekken op La Palma met harpoen bejaagd worden voor consumptie zijn daardoor vrij schuw. Bij Los Cancajos echter helemaal niet. Het strand is deels door een kunstmatig rif tegen de golven van de oceaan beschermd. Ook deze enorme betonblokken en de gaten er tussen hebben een enorme aantrekkingskracht op vis. Vergeet zeker, indien de omstandigheden dit toelaten ook aan de diepe oceaankant van dit kunstmatige rif langs te snorkelen.Wij vinden Los Cancajos één van de betere snorkelplekken van La Palma.

video

vakantiehuizen                            home

Beleef La Palma !

Beleef La Palma !