www.vakantiehuizenlapalma.nl

Altijd feest op La Palma

Op de lavavlakte van montana quemado op la Palma
Uitzicht richting pico de birigoyo vanuity het zuiden op la palma
Op weg naar El Paso op La Palma
Op de lavatong van montana quemado boven el paso op la palma.

Maar goed dat wij niet van die feestbeesten zijn. Want dan hadden we de afgelopen maanden geen tijd gehad voor andere zaken. Wij zeggen wel eens dat ze het feesten hebben uitgevonden op La Palma. Door het corona-feest konden andere feesten niet doorgaan. Maar daarvan zijn er een aantal later in de zomer als nog gevierd. Vrijwel het hele jaar zijn er meerdaagse feesten. Na het carnaval is het wel eventjes rustiger want dan is vrijwel iedereen blut. Maar in het voorjaar komt het feestgedruis dan al weer snel terug. Vooral de diverse feesten die verband houden met de beschermheiligen van gemeenten worden uitbundig gevierd. 

Omhoog vanaf de oude tunnel naar montana quemado op la Palma.
Ogemarkeed pad richting montana quemado op la palma.
rust vlakbij huis op la `palma
Groen vlak b ij huis op la palma.

Zo heeft Los Llanos de Aridane iedere zomer vijfenveertig dagen lang feest i.v.m hun beschermheilige ‘ Nuestra Señora de Los Remedios’. El Paso viert het feest van hun beschermheilige’ Virgin del Pino’ eens in de drie jaar. Maar dat duurt dan wel drie maanden. Santa Cruz viert het feest rond hun beschermheilige ‘ Virgen de las Nieves’ slechts eens in de vijf jaar. Dat feest duurt dan twee maanden en daar komen topbands uit Spanje en Zuid-Amerika. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de feesten van de kleinere gemeenten en alle verdere dorps-, regionale-, landelijke- en religieuze feesten. Leef je uit.

Achter bezoekerscentrum van El Paso op La Palma
de pelp14 boven el paso op la palma
ronswandeling boven el paso op la palma
Uitzicht naar het noorden vanaf montana quemado op la palma.

De afgelopen tijd hebben wij voornamelijk bij ons in de omgeving gewandeld. Vreemd genoeg hebben we de afgelopen twee weekeinden gewandeld over ongemarkeerde paden waar wij (deels) in al die jaren nog niet eerder waren geweest. Toen wij twee weken geleden in de bergen boven El Paso liepen dachten wij aanvankelijk dat wij feestgedruis van het Canarisch kampioenschap down-hill fietsen hoorden. Maar de plek waar dat vandaan kwam was lang niet steil genoeg voor die kamikazes. Het bleek te gaan om het naar het kerkje terug dragen van het beeld van de beschermheilige van El Paso. Afgelopen weekeinde liepen wij langs een waterkanaal op de westflank van de gedoofde vulkaan Pico de Bejenado. Onder ons was er feest in de wijk Retamar van Los Llanos. Doordat geluid opstijgt, was het net of we zelf op het feest waren tussen de luid zingende menigte. Morgen gaan we weer op pad. Geen idee waar. Zal ook wel weer ergens in de buurt zijn. Benieuwd of we ook weer feestgedruis onder ons zullen horen in één of ander dorpje of buurtschap.

Uitzicht richrting Caldera vanad Mirador la Cancelita op La Palma
Over het waterkanaal op de westflank van Pico de Bejenado op La Palma.
Uitzicht over Los Llanos vanaf Mirador la Cancelita op la Palma
Uitzicht richting Caldera vanaf het waterkanaal op la Palma

Over feesten gesproken. Overmorgen, maandag 19 september, is het ook feest in Nederland. Dan begint er weer een nieuw prikfeest. De mensen die alleen maar naar de televisie kijken en geloven dat alles waar is wat ze beweren, zijn niet meer te redden en liggen nu al voor de deur om zo snel mogelijk weer voor de zoveelste keer geïnjecteerd te worden. Voor diegenen die twijfelen, hebben wij een welgemeend advies. Doe het niet of zorg er op zijn minst voor dat je goed geïnformeerd bent. Deze spuit met het aangepaste experimentele goedje is getest op 8 (acht) !!! gehumanizeerde muizen. Niet op mensen. Dat gaan ze vanaf maandag dus doen. In het Spaans noem je proefkonijnen, ‘ratas de laboratorio’ (laboratorium ratten). Dat zijn wij dus.

Als je dan weet dat in het Europese land met de minste vaccinaties, Bulgarije, het minste oversterfte is en dat in het land met de hoogste vaccinatiegraad, Portugal, de meeste oversterfte is, (Malta niet meegeteld. Dat heeft de hoogste vaccinatiegraad van Europa maar daar zijn geen officiële oversterfte cijfers van bekend.) zou je gerust wat argwanender mogen worden. Wij wensen jullie veel wijsheid toe !

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma