www.vakantiehuizenlapalma.nl

covid-kerst-kadootjes

Geweoon kerstinkopen doen in los llanos de aridane.
Gewoon mensen op de terrasjes in Los Llanos de Aridane.
Gewoon een smurf bij een kerstboom in los llanos de aridane.

“Doen we nog aan kerstkadootjes jongens”vroeg, Patricia verleden week aan de tieners in haar gezin. Wat denk je ? Nee ! Want de één had alles al en de ander geen geld. Ok, dan niet. Is Patricia gisterenmiddag een hele tijd de stad in, dus René denkt dat zijn Princesa toch stiekem kadootjes aan het kopen is voor het hele gezin. Komt ze thuis met lege handen. Nou ja, een paar afgeprijsde werkbroeken voor Ramon en kokoskoekjes uit de aanbieding. Crisis !

 

Maar vanavond kreeg René het ineens op zijn heupen. Het mag dan een Covid-Kerst zijn, maar we laten ons niet kennen. ” Kom op, we gaan nog even naar de stad, kadootjes kopen.” Patricia strubbelde aanvankelijk een beetje tegen dat het al bijna sluitingstijd was voor een hoop winkels. Opschieten Smurf !

Grote autodrukte, dus ergens anders geparkeerd dan normaal. Niet nodig om wat in de parkeermeter te gooien. We zijn toch zo klaar. Maar als René het op zijn heupen heeft kan het ineens los gaan dat kadootjes kopen. Bovendien hebben we volgens ons ook nog allemaal leuke en/of zinnige dingen gekocht. (ook voor ons zelf) Ons plan om na afloop nog even Venezolaans te gaan eten ging niet door, alle tafels op het terras bezet. Op naar de auto.

 

Gewoon gezellige kerstlichtjes in los llanos de aridane
Gewoon winkelend publiek in Los Lllanos de Aridane.

Daar wachtte ons onder de ruitenwisser nog een kerstgeschenk van achtenzestig euro, in de vorm van een bekeuring. Die kun je hier afkopen als je negen euro in het bijgeleverde envelopje doet en tezamen met de bekeuring in de parkeerpaal gooit. Helaas, René was potje los en Patricia had het niet klein. Maar niets aan de hand. Patricia heeft een parkeerboete betaal app op haar telefoon, waar ze de parkeerboetes voor gasten betaalt die geen Spaans spreken en niet weten hoe het systeem met het envelopje werkt. De eerste keer dat we het voor ons zelf nodig hadden. Geeft toch wel een speciaal Covid-kerstgevoel.

Was trouwens wel bijzonder om te zien dat de Palmeros ineens wel rechts kunnen houden. Normaal doet iedereen maar wat. Maar nu had de gemeente i.v.m. covid en de kerstdrukte wandelrichtingen gemarkeerd. Rechts houden dus. Als dit na het covid tijdperk nu eens zou kunnen blijven hangen, komt er toch nog iets positiefs uit die ellende. Ben bang van niet. Past niet bij de Palmero. Leve het oude normaal. Want er is immers maar één normaal.

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma