www.vakantiehuizenlapalma.nl

Dat hattie gedroomd.

Velden met proteabloemen boven el paso op la palma.
Wandelen boven el paso achter het bezoekerscentrum op la palma
Wandelen boven el paso onder de Cumbre Nueva op la palma.
Wandelen bovben el paso bij het kerkje van de maagd van de pijnboom.

Het is warm op La Palma de laatste weken. Overdag 30, ’s nachts 22 graden. Misschien dat het feit dat we ons in een jaar met het weerfenomeen El Niño bevinden er ook iets mee te maken heeft. Dat stuurt immers weersystemen wereldwijd in de war. Maar wij weten echt wel wat de belangrijkste reden is voor deze hitte. Het is hoog zomer! Dan kan die verse lijsttrekker met die bolle buik van Groen Links/ PvdA wel met allemaal verzonnen onheilsverhalen komen. Zodat ze via onzinnige ‘klimaatmaatregelen’ ons leven kunnen verzieken. Terwijl ze gelijktijdig onze fragiele democratie om zeep helpen. Maar de mensen zullen toch wel een keer wakker worden? Hoewel. Bij de vorige verkiezingen heeft de gelijkgeschakelde media Sigrid Kaag op een voetstuk geplaatst. We weten allemaal wat dat ons gebracht heeft. De gekochte staatsmedia gaan nu op zeker deze obesitas politicus, die kan liegen in zeven talen, de hemel in prijzen. Gaat gewoon werken. Want we hebben gezien dat kiezers die goed hebben kunnen leren niet persé ook bijzonder slim zijn. Dat zijn twee helaas verschillende zaken. Mogen wij deze vette Limburger dan wijzen op het feit dat er in grotten in zijn Limburg haaientanden (link 1) gevonden zijn van voorvaderen van makohaaien en de fossielen van de prehistorische 18 meter lange en in zee levende maashagedis (link 2). Limburg was zestig miljoen jaar geleden een subtropische binnenzee (link3). Dus de zeespiegel was toen, evenals gedurende vele andere perioden, veel hoger dan nu evenals de temperatuur. Lang voor de Homo Sapiens rondliep en de verzonnen door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde. Lijkt af en toe wel of die dikke parlementarier aan de paddo’s zit. Ga je van hallucineren. Zal ook eens een zo’n drugs-paddestoel nemen. Zo…. dat is geestverruimend spul zeg. Zie gelijk hoe de dinosaurussen zijn uitgestorven. De onverzadigbare Homo Timmermansiens heeft ze allemaal opgegeten. Jij bent begonnen met fantaseren Franske ! Ga heerlijk van je wachtgeld genieten maar laat NL alsjeblieft met rust !

Even niet op la palma.
Een Zelfje van ons.

De Groeten aan La Palma vanaf de Teide op Tenerife, Jut en Jul. 

Zelfde flora als op la palma

Het feit dat we tijd maken om ons weer uit te leven op deze site betekent dat we nog steeds vakantie aan het vieren zijn. We zijn deze zomer zeer regelmatig naar Tenerife geweest. Afwisselend met de boot en met het vliegtuig. Qua natuur is Tenerife wel een klein beetje te vergelijken met La Palma. Echter is het er veel drukker. Niet alleen met toeristen, ook door de flinke omvang van de lokale bevolking. Toch is het volop genieten. Al is het alleen maar door dat overheerlijke eten in de diverse all-inclusive adults-only hotels waar we vaak verblijven. René en onbeperkt lekker eten. Slechte combinatie. Kan Patricia wel luxe suites boeken met bubblebad op het terras en uitzicht op ons eigen La Palma. Met het idee om tijdens het genot van een drankje, onder de sterrenhemel over de oceaan bij maanlicht al bubbelend weg te zwijmelen. Gaat niet lukken als René zich net zo lang met al dat lekkers blijft volproppen tot hij haast niet meer kan ademen doordat zijn maag zijn middenrif omhoog drukt. Laat zich vervolgens na de vreetorgie volledig gekleed achterover op bed vallen en is de rest van de avond niet meer tot iets in staat. Ligt te verteren. Gezellig joh!

All inclusief
Eiland hoppen.
Adults only.

De bezoekjes aan Tenerife kwamen vaak op als poepen. Zoon Ramon had een keer een aansluitende vlucht op Madrid gemist en had omgeboekt naar een vlucht op Tenerife. Moest hij daar een nachtje in een hotel om de volgende morgen door te vliegen naar La Palma. Hebben we voor de gein op kwart voor zeven ’s avonds ook tickets geboekt naar Tenerife-Noord en stonden daar om half negen Ramon stiekum op te wachten. Hij was niet eens verrast. ” Ik ken jullie toch”, zei hij. ” Jullie zijn gestoord”. Vriend Lex, die onlangs ook via Tenerife naar La Palma kwam, was wel hoogst verbaasd toen Patricia hem buiten de aankomsthal van Tenerife-Zuid op zijn schouder tikte. “Wat doen jullie hier nou?” “Jou ophalen in combinatie met nachtje luxe hotel. Mooi excuus ! Kom, daar staat de auto, gaan we nog even wat spullen ophalen en door naar de boot.”

Uitzicht op La Palma.
La Palma bij zonsondergang.

 

 

 

Deze onzin zitten we ook weer uit het toetsenboord te toveren terwijl we vakantie vieren in Villa Magica. Vorig weekeinde zaten we er ook al. Al dreigde een wel zeer vreemde boeking roet in het eten te gooien. We kregen een last-minute aanvraag en Patricia twijfelde of ze die zou aannemen aangezien we ons hadden voorgenomen om zelf van dat heerlijke stekkie te gaan genieten. Toch de boeking maar geaccepteerd. Ging echter alsnog niet door want vrouw had niet met man overlegd. OK. Gaan we toch lekker zelf. Komt er op het laatste moment bericht dat deze mensen toch weer wilden komen en dat ze al tickets hadden. OK. Kom dan maar. Wat denk je? Krijgt Patricia een mail van de man dat er een misverstand was en dat hij helemaal niet kan want dat hij voor zijn werk naar het buitenland moet. OK. Is Magica  dus weer voor ons. Zitten we in Magica krijgen we bericht van dezelfde lui dat ze toch inmiddels op La Palma zitten ?????? Dat ze helemaal niet blij zijn met hun huidige accommodatie en of ze alsnog Magica kunnen huren. Antwoordt Patricia dat dat niet zal lukken want dat Magica vanaf vrijdag bezet is. “Niet liegen joh”, zegt René. “Doe ik niet”, reageert Patricia.” Volgend weekeinde zitten wij er zelf weer.” Zodoende. (lol)

Jonge Canarische torenvalk.
Kokkerellenm op het grondstuk in het noorden van la palma.
Zalm roken op la palma.
Minder vlees, dacht het niet.

Echt stilzitten zijn we niet zo goed in. Dus afgezien van in het zwembad plonzen, lui over de oceaan staren en veel lezen wordt er ook beperkt wat geklust. Werkzaamheden die een normaal mens met een leeg zwembad doet, verricht René onder water. Waarom zou je iets makkelijk doen als het moeilijk kan? Af en toe even lucht happen en dan zo lang mogelijk onder water prutsen. Als toegift nog even de nieuwe zwembadbewaker in zijn onderkomen geïnstalleerd. Een lol dat hij had. “Niet eerst douchen of in het water plassen zal ze bezuren. Heb je dat gebit gezien?” Maar al dat onderwaterwerk daar zijn oude mannetjes niet voor gemaakt. Komt hij weer wat liggen lezen op de verranda, valt hij als een blok in slaap. Zeg maar gerust in coma. Staat hij plotseling op en loopt richting keuken. Stopt, wijfelt even en schiet in de lach. ” Jezus” zegt hij, “lag te dromen over cocoskoeken en wilde er een paar gaan halen. Hebben we helemaal niet.” Over lezen gesproken. Mocht je geïnteresseerd zijn in wat er speelt in de wereld en hoe we beland zijn waar we ons nu bevinden zijn de boeken op onderstaande foto meer dan het lezen waard. Schrijvers van beide boeken lijken ons zeer oprechte, moedige en vredelievende personen.

lui over de oceaan staren bij villa magica op la palma
Waarom makkelijk doen als het moeilijk kan.
Zwembad beveiliging.
Wat speelt er nu echt.
Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma