www.vakantiehuizenlapalma.nl

De La Palma Variant

Vroeger op school, hééééél lang geleden, hebben wij bij het vak biologie geleerd dat : a- Virussen de neiging hebben in kracht af te zwakken omdat ze anders hun eigen bestaan bedreigen. b- Virussen voortdurend muteren. Veel  zwakkeren laten zich daarom ieder jaar opnieuw tegen de griep vaccineren. Dus waarom zou het covid 19 virus daar anders in zijn ? Omdat het gefabriceerd is in een laboratorium ? Geen idee. Er zijn zo veel verhalen en meningen. Zeg het maar, wat is waarheid ? Maar één ding waar iedereen het over eens is, is dat het uit China komt. 

Aan de haven in Tazacorte
La Plaza in Tazacorte
strand en terrasjes in Tazacorte

Inmiddels is er een reeks van mutaties bekend; de Engelse variant, de Braziliaanse variant, de Zuid Afrikaanse variant…….en er zullen er nog velen volgen. Dat is volslagen normaal en volledig in de lijn der verwachtingen. Al deze mutaties zijn genoemd naar het land waar ze het eerst zijn waargenomen. Wel vreemd dat dit SARS-CoV-2 virus het Corona virus wordt genoemd i.p.v. het China virus. Want daar is het toch het eerst waargenomen ? Heeft China eindelijk eens iets wat er niet illegaal gecopieerd is, maar waar het zelf de rechtmatige en originele eigenaar van is, staat er geen ‘MADE IN CHINA’ op. Uitzonderlijk.

Nou, wij hebben hier op La Palma inmiddels ook een variant. Levensgevaarlijk. Vandaar dat je nu als je vanuit La Palma naar Nederland wilt vliegen, naast een negatieve PCR test die niet ouder is dan 72 uur, ook een negatieve sneltest of antigeen test van niet ouder dan vier uur moet kunnen overleggen. Na aankomst in Nederland moet je 10 dagen in verplichtte quarantaine of 5 dagen en dan weer een pcr test doen die een negatieve uitslag geeft. Knettergek zijn ze. Zo gaat er toch geen mens meer vliegen. Of is dat juist de bedoeling ? The Great Reset ? Alles moet eerst kapot ? Geen idee. Maar dit zou wel de manier zijn om dat voor elkaar te krijgen. Bovendien, wie wil er als je op La Palma bent nog terug naar Nederland. La Palma heeft als één van de weinige Spaanse regio’s code groen, geen avondklok en je mag 10 mensen in je huis welkom heten en bruiloften etc. kunnen gewoon doorgaan met grotere groepen. Winkels, bars, terrasjes en restaurants zijn gewoon allemaal open.

terras las olas in puerto naos
terras van la marmota op la palma
terrasjes in puerto de tazacorte

Gisteren zei René nog bloedserieus tegen Patricia dat als hij nog in Nederland zou wonen, hij huis en baan op zou zeggen en zou vertrekken. “Waarheen dan”, vroeg Patricia. Antwoord ; “La Palma….of Zweden. Want daar hoor je maar bar weinig over. Daar leeft iedereen gewoon vrijwel normaal door zonder al die dwaze beperkingen en ze doen het niet veel slechter dan Nederland. Maar ja het weer, hè, dus beter maar naar La Palma.” En hoe verschrikkelijk gevaarlijk de La Palma variant is kunnen we het beste laten zien aan de hand van deze foto’s. Vanmorgen even naar het strand geweest. Zowel bij Tazacorte en Puerto Naos stond vrij veel wind en rode vlaggen. Ondanks dat er door al die dwaze regels maar weinig toeristen zijn, lagen er nog aardig wat mensen (Belgen en Duitsers) op het strand en zaten de terrasjes gezellig vol.

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma