www.vakantiehuizenlapalma.nl

Eiland met een thermostaat.

Bij La Fajana de los franceses op la palma
Direct aan zee bij la fajana de los franceses
Oefenen met de selfie stick

La palma heeft een heerlijk gematigd klimaat, net of het altijd lente is. Maar eens in de zoveel tijd krijgen we te maken met ‘calima’ warme droge wind uit Afrika die meestal een dag of drie duurt. Gebeurt dat in de winter dan is dat lekker. Maar heb je hem in de zomer zoals nu, dan is het heftig. Maar gelukkig kun je zelfs dan nog plekjes vinden waar het redelijk aangenaam is. Afgelopen zaterdagmorgen zagen we op het net dat het in het noordoosten van La Palma het koelste was, een graad of twintig. Dat werd dus onze bestemming, La Fajana de los Franceses aan de noordkust. Onderweg gaf de termometer bij Punta gorda 38 graden aan. Duiken we bij Roque del Faro de bewolking in en zien we de termometer teruglopen naar 23 graden. Kijk dat is andere koek. Kunnen we zelfs nog een stukje wandelen.

Barranco del rio hombre op la palma
De monding van barranco del rio hombre op la Palma
Uitzicht over barranco del rio hombre op la palma

Het  plan was om vanaf de kust omhoog te lopen richting El Tablado. Zouden we daar gelijk in bar La Garza gelijk iets kunnen eten. Missen we de afslag van de GR130 blijven per ongeluk de bedding van de kloof volgen. Ook goed. We gingen er vanuit dat we zeer snel voor een onoverbrugbare droog staande watervalwand zouden komen te staan, als je ziet hoe steil de bergen hier zijn. Niet dus. De kloof bleef redelijk vlak en goed begaanbaar tussen de berghellingen doorslingeren. Wij dus ook. Hier komen waarschijnlijk niet vaak mensen. Wij waren er ook maar per toeval beland. Geluk bij een ongeluk. Fantastische omgeving en heerlijk koel.

In de benedenloop van de barranco del rio hombre op la palma
De bredebedding vlak bij de oceaan
Sroomopwaarst in de barranco del rio hombre wordt de bedding smaller en de keien groter.

Hogerop in de bedding werden de keien steeds groter en begon Patricia wat last te krijgen van de steeds grotere keien. Maar ja, de bedding was nog steeds te volgen, geen onoverkomelijke hindernissen. Dus door. Tries begon op een gegeven moment zelfs te fladderen als ze van kei naar kei sprong. Tijd om te keren dus, voordat er ongelukken gebeuren. Rent er ineens een schigtige witte hond langs ons door de bosjes en broept even verder hard “mèèè”. Niks hond, een bang schaap, een echte, zonder mondkapje en ongevaccineerd.

rio del hombre op la palma
steenlawine in barranco del rio hombre op la palma
Onder el tablado in barranco del rio hombre op la palma
koelte in de bedding vasn barranco del rio hombre op la palma

Geen idee hoever we de kloof waren ingetrokken. Patricia opperde om een waypoint in de telefoon te zetten. Maar René had al ingeschat dat dat ieit zou gaan in de nauwe kloof . Je telefoontje moet natuurlijk wel een aantal satelieten kunnen zien om een kruispeiling te maken. Een mooie reden om een keer terug te komen hier met touwen en een rugzak proviand. Kijken hoever we de bedding stroomopwaarts kunnen volgen.

de bedding wordt steiler en smaller op la palma.
eten bij de kust op la palma
de begroeing wordt dichter in barranco del rio hombre op la palma.
Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma