www.vakantiehuizenlapalma.nl

Foute inschatting op La Palma.

Anastasiia op La Palma
Zonsondergang vanaf de GR131 op La Palma.
Pijnboombos GR131 La Palma
eilanden in de wolken in de Caldera de Taburiente op La Palma.

Afgelopen week verbleven er mensen in villa Magica die deze week in drie dagen de GR131 zouden gaan wandelen. René had ze niet gesproken bij aankomst. Had het via Patricia gehoord. Hij en tuinman Tomás vroegen zich af, gezien het weer dat ze op gaven, of het wel verstandig zou zijn dat Anastasiia en Victor die bergroute over de graat van het eiland zouden doen en niet beter wat andere wandelingen zouden uitkiezen. Toen René dat opperde aan Stasiia was ze best wel gepikeerd.

Overnachten op de GR131 op La Palma.
Drie daagse wandeltocht op het eiland La Palma
Genieten van de elementen op La Palma, GR131
het dak van het eiland La Palma, GR131
Wandelroute GR131 op La Palma, 'El Baston'.

Ze hadden zich voorgenomen de GR te doen en bovendien zouden er ook af en toe opklaringen zijn. De manier dat ze ‘de GR’ zei, triggerde iets bij René. Wat later vertelde Victor dat zij in haar ééntje een deel van de GR5 heeft gewandeld. Van Nice naar Geneve en nog even langs de Montblanc, 860 km. Goedemorgen René. Ja, en slapen in een tentje. Tja, als je mensen zo onderschat hebt en een bok geschoten hebt, heb je wat goed te maken. Op de vraag hoe de busverbinding was tussen Tazacorte en Fuencaliente antwoordde René dat hij hen wel terug naar hun auto in het zuiden zou brengen. Één voorwaarde, hij wilde wel wat gekke foto’s die bewezen dat zij het ook in slecht weer naar hun zin hadden. Deal.

La Palma GR131
Van DEzoutpannen naar El Pilar op La Palma.
Victor op La Palma.
Afdalen vanaf El Roque de los Muchachos naar Tazacorte op La Palma

Toen hij hen oppikte vroeg hij “boom?” bij het zien van de korsten op neus en voorhoofd van Anastasiia. Inderdaad. Victor had het een nacht heel koud gehad in de tent, terwijl het voor januari absoluut niet koud is nu. Integendeel. De afdaling van El Roque de los Muchachos naar het strand van Tazacorte vonden ze behoorlijk pittig. Die bekentenissen maakte dat René zich iets minder miserabel voelde door hen bijna weerhouden te hebben van deze fraaie wandeling. Hierdoor juist wel deze interessante mensen wat beter leren kennen. Nooit te oud om wat te leren.

Tijd op plek te zoeken om tent op te zetten.
Overnachten op de GR131 op La Palma.
Lekker wakker worden langs de GR131 op La Palma.
Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma