www.vakantiehuizenlapalma.nl

Hoe zeg je angsthaas in het Duits ?

kale rotspieken boven de krater.
De schemer begint in te vallen in de krater
Je voelt je nietig in dit grootse landschap
Patricia bijna aan het einde van het begaanbare pad richting de camping in de krater.

Gisteren zouden we een stukje in de krater gaan wandelen. Vanwege bewolking in de krater uitgesteld, want dan loop je in de mist en kou en kun je niet genieten van het fantastische uitzicht. Vandaag was het strak blauw. Dus na het middageten naar La Cumbrecita gereden om het pad langs de oostkant van de krater een stuk te bewandelen. Is voor het grootste deel een makkelijke vlakke wandeling. Het is echter wel een vereiste een goed evenwicht te hebben en vooral geen hoogtevrees. Sommige stukken zijn echt smalle richeltjes langs steile rotswanden. Maar goed dat je zelden andere wandelaars tegenkomt. Passeren op zulke stukken is onmogelijk.

 

geitenpaadje langs steile afgronden in de krater
avontuurlijk wandelen langs de kraterwand in het avondzonnetje
Je moet beslist geen last hebben van hoogtevrees

Komen we terug bij de auto, staat er een (vermoedelijk) Duits stel met mondkapjes op. Toen wij passeerden draaiden ze zich opzichtig om, waarschijnlijk om besmetting door ons te voorkomen. Zulke angsthazen die in november nog steeds niet weten dat het vrijwel onmogelijk is om buiten besmet te raken, werken inmiddels als een rode lap op een stier bij ons. Dios mío!! Mondkapjes in de uitgestrektheid van de Caldera de Taburiente op La Palma. Al zou je werkelijk alles in het werk stellen om hier besmet te raken, zou het je niet lukken.

 

uitzicht op de noordelijke kraterrand
Selfie boven de krater van de Caldera de Taburiente
Patricia op het pad richting de watergallerijen in de oostelijke kraterwand

Deze paranoia-toeristen hadden hoogstwaarschijnlijk het kleine rondje bij de Cumbrecita zelf gewandeld. Moeten er niet aan denken dat we die hysterische bangerikken met mondkapjes op op het smalle paadje langs de steile rotswand waren tegengekomen. We vermoeden dat ze in ware radeloosheid, om maar vooral niet door ons besmet te worden,vrijwillig de afgrond zouden zijn ingesprongen. Zoiets als mensen in een brandende wolkenkrabber vanaf de 80ste verdieping uit het raam springen om zich zelf te redden.

Uitzicht vanaf la Cumbrecita over el Riachuelo
Net op tijd terug bij de auto
De zon verdwijnt achter de Pico de Bejenado

Patricia opperde gekscherend tijdens de terugweg om ons te gaan richten op dit soort angstige toeristen. We kunnen er dan maar beter geld aan verdienen als die meute toch zo bang is. René trekt dat echter niet van die hysterische-mondkapjes-types. Patricia trouwens ook niet. Dan maar geen mensen.

 

Beschrijving van deze wandeling :

 

C 20 – Van La Cumbrecita naar Zona de acampada in de krater via de PR LP 13.1 (13,5  + 8 km)  VERBODEN !

(Eerste vier kilometer van deze wandeling is toegestaan, tot net voorbij de derde watergallerij.)

 

 

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma