www.vakantiehuizenlapalma.nl

Naar noordwest La Palma tijdens fase 2 van corona lockdown

Afdalen naar Juan Adalid op La Palma

Vannacht, 4 juni, regen gehad en overmorgen en de de dag er na wordt ons nog meer regen beloofd. In juni, ongekend !!! Een storing uit het noordpool gebied bevindt zich ten noorden van La Palma en zorgt er voor dat de lucht zodanig afkoelt dat er regen ontstaat. Hoe welkom is dat. Maar vandaag was weer een zonnige dag tussen de dagen met regen door. Dat kwam goed uit, want het is inmiddels gewoonte geworden om op de donderdagen tijdens de corona-lockdown op pad te gaan op La Palma.

Schijfcactussen en wolfsmelk in barranco Domingo Diaz op La Palma

We hadden bij het in de auto stappen nog geen enkel idee waar we heen zouden gaan. Het weer op La Palma was overal min of meer hetzelfde, overwegend zonnig met wat bewolking. Dus dat was niet van invloed. Onder aan de oprit van onze tuin gekomen moesten we kiezen links of rechts. Doe maar rechts. Ter plaatse besloten om naar Juan Adalid in het noordwesten van La Palma te gaan. Daar kom je normaal gesproken al vrijwel geen mens tegen. Nu tijdens de corona lockdown zeker niet. 

Winderosie in barranco Domingo Diaz op La Palma

Vanaf de doorgaande weg gaat het verder via een kilometers lang slingerweggetje door dicht struikgewas. Dan, plotseling is er vrijwel ineens geen begroeing meer. Juan Adalid. De vrijwel altijd harde zoute wind die over dit gebied raast laat maar sporadische plantengroei toe, voornamelijk diverse cactussen, agaves en diverse soorten wolfsmelk. Loof- en naaldbomen redden het hier niet. Maar zelfs hier valt op hoe droog het eiland is, na vijf winters met te weinig neerslag.

Grotten in barranco Domingo Diaz op La Palma

Vanaf Juan Adalid naar de ernaast gelegen barranco Domingo Diaz gewandeld. Altijd een heerlijk verborgen plekje op La Palma. Zelfs in deze droge tijd hoorden we nog water druppelen in de door water en wind uitgesleten grotten. Prima plek om even een tijdje helemaal niets anders te doen dan naar de vogelgeluiden te luisteren en  van de speciale omgeving te genieten.

Roque de las Tabaidas bij La Palma

Op de terugweg nog even gekeken of het strandje Playa de Bujaren bij Santa Domingo de Garafia er al was. Niet dus, het was hoog water en het is nog te vroeg in de zomer. Er is nog een aantal maanden rustige oceaan nodig om het strandje weer te laten aangroeien. Later deze zomer dan maar.  We vergingen overigens inmiddels van de honger. Maar in heel Garafia geen open eetgelegenheid te vinden in deze coronatijd. Dan maar door naar Puntagorda, daar is zeker wat open. Zien we ineens vlak voor Puntagorda langs de doorgaande weg een restaurant dat open is en waar we sinds dat er nieuwe eigenaren in zitten nog niet gegeten hebben. Na een onnavolgbare maneuvre met de auto die je alleen in coronatijd kan maken als er toch vrijwel geen ander verkeer is, de parkeerplaats opgedraaid. Wat een fantastische beslissing was dit. Toprestaurant, Ancora, met zeer leuke gerechten en aantrekkelijk geprijsd. 

ncora op La Palma.

 

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma