www.vakantiehuizenlapalma.nl

plannen gewijzigd

De bergen boven Santa Cruz de la Palma

 

Patricia in de bergen boven Santa Cruz op La Palma.

 

Vanmorgen naar Santa Cruz gegaan om cadeaus te kopen voor zoon’lief’, die zaterdag 17 wordt. We raken er al aardig aan gewend, aan al die mensen met mondkapjes op in de winkels. Wij zelf natuurlijk ook. Alleen bij het verplichte handen insmeren met desinfectiegel bij iedere winkel opnieuw, doen we net alsof. Je kunt wel bezig blijven. Dan te bedenken dat er op La Palma al tijden geen nieuwe besmettingen zijn.

Daarna een beetje rondzwerven in de bergen boven Santa Cruz. Naar onze mening één van de mooiste stukjes La Palma. Het doet een beetje denken aan die beroemde begroeide steile rotsen in Thailand, Koh phi phi. Jammer dat er in dit gebied vrijwel geen wandelpaden zijn. Waarschijnlijk te steil en in het verleden niet belangrijk voor de waterwinning. Dan maar met de auto over achteraf pistes zwerven en kijken waar je uit komt. Dat betekende wel veel achteruit terugrijden en keren op onmogelijke punten boven afgronden. Gelukkig hebben we een goede chauffeuse.

Komen we per ongeluk, eindelijk na al die jaren, terecht bij gril restaurant Los Braseros. Een aanrader! Je eigen stenen bbq op tafel onder de druivenranken met uitzicht op de bergen en de oceaan. Kijk wel uit met bestellen. De porties zijn zelfs voor La Palma begrippen absurd groot. René natuurlijk in zijn element.

Hield wel in dat we het geplande snorkelen noodgedwongen hebben afgeblazen en na het eten rechtstreeks naar huis gereden zijn om uit te buiken.

Op het terras van restaurant los Braseros
Vanuit de bergen uitzicht over Santa Cruz de la Palma.
René in zijn nopjes met bbq op tafel

Beschrijving van deze wandeling:

O 6 – Rondwandeling La Asomada Alta ( 12 km )

 

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma