www.vakantiehuizenlapalma.nl

rennen, spoken !

Goed stuk onderzoeksjournalistiek

Wanneer we de volgende symptomen ervaren:

– niet verkouden geen loopneus

– geen hoest of geproest

– geen koorts

– het eten ruikt heerlijk en smaakt voortreffelijk

– bruisende energie

– nergens pijn

– we voelen ons kipklekker

 

Dan moeten we vooral naar de teststraat rennen zodat ze het aantal valspositieven zonder klachten lekker verder kunnen opschroeven en ons daarna nog meer het leven zuur kunnen maken met al die ondemocratische vrijheidsberovende maatregelen. Want onze volksvertegenwoordigers, Rutte, de Jonge, Kaag en Grapperhuis hebben het beste met ons voor. Echt waar, er spelen heus geen andere belangen.

Tja , wij de schaapjes hebben het echt aan ons zelf te danken dat onze toekomst en vooral die van onze kinderen er niet bepaald aanlokkelijk uit ziet.

We zouden ons natuurlijk ook wat beter kunnen informeren door bijvoorbeeld het boek op bovenstaande foto te bestellen bij de op de kaft vermelde uitgeverij. Is een puik stukje onderzoeksjournalistiek. Je wordt er beslist niet dommer van, integendeel.

Maar dat doen we natuurlijk niet want het is veel makkelijker om iedere avond op de tv naar al die praatprogramma’s te kijken waar de zelfde figuren voortdurend hetzelfde zeggen.

Wij zijn immers de ‘Sheeple’, kruising tussen sheep en people.

Patricia in baaitje bij Martin Luis op La Palma.
Baaitje onder Martin Luis op la palma

Toch dat boek maar besteld. Vorig weekeinde was Patricia net terug uit Nederland en vonden we het te warm om te wandelen. Na ergens uitgebreid geluncht te hebben bij het plaatsje Martin Luis aan de oostkant van La Palma net ten noorden van Santa Cruz, op zoek gegaan naar verkoelende wind aan de kust. Komen we onverwacht terecht bij een gezellig klein baaitje waar we nog nooit geweest waren. Er was een gezelschap locals dat er wat tentjes had staan en in de schaduw van de grote overkapping een waar feestmaal hadden aangericht. Wij ons aanvankelijk, met boek, in de schaduw van de rotsen geplaatst. René als een soort fakir liggend op de keien en Patricia ongegeneerd snurkend in haar stoeltje. Toen de zon wat milder ging stralen ook nog maar wat extra vitamine D en kleur gepakt.

Maan staren met Etienne
Proosten met een blauw drankje met Etienne

Wij hebben hier in de tuin af en toe astronomen te gast, zowel amateurs als professionals. Die hebben dan hun eigen reis-telescopen bij zich of werken in het sterrenwachtcentrum op het hoogste punt van La Palma. Lachend moeten we denken aan de mensen die mogelijk bij ons hadden willen verblijven en vroegen of wij misschien een telescoop hadden die zij mochten gebruiken. Die hebben we, dus Patricia het merk en typenummer doorgegeven. De mensen zijn niet gekomen. Vreemd. Misschien vonden ze het kindertelescoopje dat Ramon op achtjarige leeftijd voor zijn verjaardag gekregen had, een beetje te simpel. Maar Etienne uit Vlaanderen die de afgelopen twee weken bij ons te gast was had zijn eigen apparatuur bij zich. Al moeten we er wel bij vertellen dat het vier dagen duurde voordat zijn bagage arriveerde na de grote bagageafhandelings storing op vliegveld Zaventem. 

Maan, foto Etienne Rombouts
Lagunenevel, foto Etienne Rombouts
Kraters op de maan, foto Etienne Rombouts

Gedurende zijn vakantie was er wassende maan waardoor de omstandigheden door steeds meer maanlicht als maar slechter werden om bepaalde sterrennevels te bekijken die Etienne op zijn lijstje had staan. Hij schakelde daarom over op filmpjes van de maan maken, door grote aantallen foto’s over elkaar heen te plakken. Toen wij op zijn uitnodiging een keer door zijn kijker richting maan kwamen staren werden we verhaald op een waar college over… ja werkelijk over van alles. Het ontstaan van de maan, komeet inslagen, planeetbotsingen, de Romeinen, kalenders, genieën als Einstein, Herschel, Hailey en wat ze op sterrenkundig gebied voor de mensheid betekend hadden, en nog veel meer. Toen René vroeg of Etienne docent was van beroep kreeg hij als antwoord; ” Nee, boekhouder”.

Op een gegeven moment wat versnaperingen gehaald waaronder een blauw gekleurde Moscatel. Leek ons wel goed passen bij deze avond. Dat spul drinken we anders nooit dus dit was een soort ‘Once in a blue moon’.

Agave in bloei in de tuin op la palma
allemaal lege borden na etentje met Etienne.
bloeiende yucca in onze tuin op la palma

Toen Etienne ons vroeg of we een taxi voor hem konden bestellen naar de luchthaven voor zijn terugvlucht, hebben wij hem aangeboden naar de luchthaven te brengen en tevens uitgenodigd om ergens wat te eten. We moesten toch naar de andere kant om speciale taart te halen voor Ramon zijn verjaardag morgen. Over Ramon gesproken. Zijn we net klaar met eten wordt René gebeld door Ramon. Hij en een aantal bijgelovige vrienden zouden zo naar het zogenaamde spookhotel gaan bij Santa Lucia. Een groot verlaten gebouw waar het naar verluidt soms spookt. Of wij ons daar niet konden verstoppen en zijn vrienden de stuipen op het lijf konden jagen. Natuurlijk wilden we dat, LOL !

verlaten hotel bij Santa Lucia op La Palma.
spook hotel

Etienne op de luchthaven gedropt en als een speer naar het spookhotel gereden. Ramon hield ons op de hoogte waar hij en zijn kornuiten reden. We hadden ongeveer 10 minuten voorsprong om een plannetje in elkaar te draaien. Besloten werd om een telefoon die halloween geluiden afspeelde te plaatsen in de enorme schouw in de keuken van het hotel en ons zelf net buiten de tuindeuropening van die ruimte te verstoppen. We hoorden de vier helden aankomen en zeggen; “Wat is dat ! “, bij het horen van de akelige halloweengeluiden. Door de plaatsing van het mobieltje in de schouw was niet te bepalen waar die verschrikkelijke geluiden vandaan kwamen. Toen vriend Dani zijn neus buiten de tuindeur stak gaf Patricia meteen een ijselijke schreeuw. Dani deinsde verschrikt terug naar binnen en zijn maten die het zagen gebeuren stonden ook als aan de grond genageld. Meteen daarop kwamen wij als zombies lopend naar hen toe. Die gezichten. Onbetaalbaar. Wat hebben Ramon en wij gelachen. Maar goed dat Patricia net voor het gebeuren snel nog even was gaan wildplassen anders had ze in haar broek gepiest, zei ze. 

Naschrift :

Tijdens het schrijven van dit verhaaltje wordt net bekend dat de AFD en het CDC (Amerikaanse RIVM) de tijdelijke goedkeuring van de PCR test gaan intrekken omdat die niet het onderscheid tussen covid en influenza (griep) kan maken. Iets wat op de alternatieve media al een jaar lang verteld wordt. Wij zijn benieuwd of de Nederlandse media hier überhaupt melding van zullen maken. Net als ze de massale protesten in o.a. Australië, Griekenland, England, Frankrijk, Italië volledig verzwijgen. Zullen langzaam de oogjes van wij de Sheeple, een beetje opengaan ? Wordt wel onderhand tijd !

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma