www.vakantiehuizenlapalma.nl

Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Puerto Naos by night op La Palma
Tuinverlichting Villa Magica op La Palma
La Palma bij volle maan

Je zult toch maar op de laatste dag van het jaar geboren zijn en je verjaardag vieren tijdens oud en nieuw. Wij waren uitgenodigd voor Frank zijn verjaardagsfeestje in Tazacorte. Gezellig, in ieder geval voor de hengelsporters in het gezelschap. Vissen was de rode draad in de gespreksstof deze avond. Wij zijn kort voor de aanvang van 2023 naar Villa Magica boven Puerto Naos vertrokken. Na twaalven zou het zowel in El Paso als in Los Llanos los gaan met feesten en live muziek. Als zeer lichte slapers zouden wij dan tot het ochtendgloren mee kunnen genieten van het feestgedruis. Lekker gebruik gemaakt van het feit dat Villa Magica toevallig net even niet bezet was. Puerto Naos is, tot grote frustratie van de bewoners, nog steeds afgesloten en onbewoond dus daar geen vuurwerkknallen en luide live muziek. 

Heerlijk geslapen !  

Dolfijnen en walvissen zien vanuit je vakantiehuis,
Dirk met hamerhaaitje

De mensen die zojuist vertrokken zijn uit villa Magica vertelden ons dat ze vanuit de villa en tuin veel dolfijnen en walvissen (grote ruggen) hadden waargenomen. Dat er een hele visrijke stroming langs La Palma gaat de laatste maanden, wisten wij al. René vist vrij weinig en heeft ook geen bootje meer. Maar we zitten minimaal één maal per week in de haven van Tazacorte te eten en zien dan beroepsboten terug komen met hun vangsten van die dag. Verse tonijn, zoveel je wilt. Dirk, een vaste gast van ons, had samen met Frank een bootje gehuurd en stuurde ons een foto van een hamerhaaitje. Daarnaast  hadden ze ook nog een flink wat andere haaitjes en roggen gevangen. Nu nog een parel lipvis voor Frank. Hè Dirk?

Mayra bevrijdt cactus op La Palma.
Palm in volle glorie op La Palma
Dat is pech, cactus weg.
Regenboog Smurf op La Palma.

Toen Ramon nog bij ons tuinman speelde, hadden de mannen het er vaak over dat ze de enorme cactus naast vakantiehuis Delfin zouden moeten bevrijden van alle andere planten die er doorheen groeiden. Afgelopen week hebben Mayra en René die klus geklaard en kon de reusachtige cactus in volle glorie bewonderd worden. Zagen we de cactus af en toe in de wind bewegen. Iets wat we voorheen niet bewust hadden gemerkt. Het zal toch niet zo zijn dat die lianen en takken  van de andere begroeing als een soort sjor/ spanbanden voor die oversize topzware cactus hebben gefunctioneerd ? Ja dus! Gaat René zaterdag in de ochtendschemer water geven… Dat is pech, cactus weg ! Ziet hij al licht branden in Delfin en is hij langs gegaan. Of de gasten zich vannacht niet helemaal rot geschrokken waren. Nee, gisterenavond om negen uur waren ze wel gaan kijken waar die herrie vandaan gekomen was. Maar hadden in het donker niets kunnen vinden. Net alsof er een lawine was. Of als er een lading sneeuw van een dak schoof. Ja, zo moet dat geklonken hebben. Maar de ravage lag een stukje verder dan zij gekeken hadden. ” Oh wat erg, hij stond net zo mooi in bloei.”, zegt de dame, die zelfs de latijnse naam van de cactus wist. Gelukkig had ze er al foto’s van gemaakt.  Maar wat een mazzel de manier waarop de cactus gevallen is. Iedere andere richting had gigantische problemen en schade gegeven.  Nu viel het mee. Een berg extra werk, dat natuurlijk wel. Hebben we weer wat te doen. Pakken we de komende tijd ook maar gelijk de uit de kluiten gewassen bomen in die hoek aan. Kunnen ook wel wat grondig snoeiwerk gebruiken.

Soms zit het mee, soms zit het tegen. 

Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma