www.vakantiehuizenlapalma.nl

Spelen met een hele nieuwsgierige walvis (vinvis)op het Canarische eiland La Palma.

Op weg naar de plek waar de walvis drie maal volledig uit het water kwam.

Op de terugweg van een geslaagde vistrip werden de mannen gisteren verrast door een springende walvis op La Palma. Tot drie maal toe kwam het reusachtige gevaarte volledig uit het water. René dacht dat hij toch redelijk een bommetje kon maken. Maar de plonzen en waterzuilen die dit enorme zeezoogdier tijdens zijn bommetjes maakte sloeg alles. Walvissen doen dit om zich van huidparasieten te verlossen. We hebben het bij La Palma echter nog niet eerder van zo dicht bij gezien, indrukwekkend. In de hoop dat de walvis niet meteen weer voor lange tijd de diepte in was gedoken, zijn onze vissers naar de bewuste plek toegesneld.

Walvis naast de boot op La Palma.

Ze hadden geluk. De walvis zwom er nog rustig aan de oppervlakte. Sterker nog het beest was wel in voor een spelletje. Toen het bootje met de mannen naast hem kwamen varen, zwom hij een stuk op zijn zij met hen mee met de grote zijvin volledig boven water. Nieuwsgierig zwom het reusachtige dier afwisselend naast, achter en onder de boot mee. Duidelijk geïnteresseerd in het drijvende notendopje bleef deze gewone vinvis in de buurt van ons bootje ronddraaien. Je kon duidelijk de geluiden horen die hij of zij maakte.

Nieuwsgierige walvis onder de boot.

Tot plotseling de jongens begonnen te gillen GAS, GAS, GAS en opa Joop tegelijkertijd STOP, STOP riep. De walvis kwam onder de boot bijna recht omhoog. Ongetwijfeld had het beest geen kwaad in de zin. Maar walvissen zijn nu eenmaal redelijk lomp en hebben een zeer slecht zicht, vooral naar voren en naar boven. René die het gevaar(te) niet zag aankomen besloot naar de twee jongens te luisteren en gaf vol gas. Het arme dier moet zich ook rotgeschrokken zijn door de plotselinge herrie van de motor. Want hij heeft zich daarna niet meer vertoond.

Spelen met een nieuwsgierige walvis op La Palma.

Spelen met een hele nieusgierige walvis op het Canarische eiland La Palma.

Eerder geplaatste artikelen met info, tips, en foto’s van het Canarische eiland La Palma.

 

vakantiehuizen

 

Beleef La Palma !