www.vakantiehuizenlapalma.nl

Waar dat coronavirus al niet toe leidt / lijdt….

Na zeven weken lockdown ga je grenzen verleggen. Waar René in het begin van de lockdown puber Ramon lekker de boomtoppen in liet klauteren, verricht senior tegenwoordig weer zelf het trapeze werk. De Canarische palmen naast ons huis ontdeden we wel van hun droge takken. Maar de stam glad maken, deden we nooit. Onze Washingtonia palmen zijn inmiddels zo hoog dat zelfs onze langste trap niet meer toereikend is om de droge takken te verwijderen. Maar zoals gezegd, zo’n lockdown doet iets met je. Onze knutselaar heeft een Hollandse spa, waarmee je hier op La Palma in die harde grond vol stenen en lava toch niets kunt, zo scherp als een mes geslepen om de ruwe bast van de Canarische palmen te lijf te gaan. Toen die klus geklaard was heeft hij een soort schoenbeugels met punten gelast waar hij zich mee in die 15 meter hoge Washingtonia palmen kan ‘verankeren’. Een soort van hakken in de palm zetten, bij wijze van spreken. Twee trappen maximaal uitschuiven en met vier spanbanden aan elkaar knopen en je komt toch nog bijna boven in die enorme palmen.

Na het snoeien van de eerste palm was hij gelukkig wel zo verstandig om naast de klimlus van touw, een extra veiligheidslus van staalkabel aan zijn harnas te bevestigen. Toch slordig als je per ongeluk de veiligheidslus van touw zou raken met je kettingzaag. Ben je wel lekker snel beneden, dat dan weer wel.

Tot groot genoegen hadden mijn mannen besloten dat ze de yucca’s naast ons eigen huis ook een make-over zouden geven. Hele dagen hebben ze, op ladders balancerend, de droge bladeren staan plukken. Als René dan riep; “Getal onder de tien”, wist Ramon al hoe laat het was. Hij had dan het voorrecht een buitengewoon lastige- of te dunne tak voor zijn rekening te nemen. Als kers op de taart werd, speciaal voor mams, ook de dode papyrus uit de vijver voor ons huis verwijderd. Ik zeg het, ondanks alle beperkingen, went het makkelijk zo’n lockdown als je je eigen plekje zo op ziet knappen.

Waar dat coronavirus al niet toe leidt / lijdt….

Yucca's plukken op La Palma
Papyrus in de vijver knippen op La Palma
Beleef La Palma ! Vakantiehuizen op La Palma